П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Панацея від заторів. Як зменшити кількість транспорту на львівських дорогах?

Виділення смуг для громадського транспорту врятує вулиці Львова від кілометрових заторів. Зробили окрему смугу для маршруток та тролейбусів на проспекті Чорновола, пише Львів Майбутнього

Наступними місцями, на яких розділять дороги для громадського та приватного транспорту, стануть вулиці Липинського, Стуса, Хмельницького та проспект Червоної Калини.

Ще минулого року говорилося про забезпечення делініаторами вулицю Свєнціцького, щоб покращити рух трамваю №8. Андрій Білий, заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР, каже, що неможливо зробити так, аби всім водіям автомобілів вистачало місця. Проблема не в смугах, а в інфраструктурі міста.

За даними Андрія Білого, через перехрестя Чорновола – Городоцька проїжджає 20-25 автівок щохвилини. В них перебуває 1-2 людини. В середньому, за годину це 1800 людей.

На тому ж таки перехресті за хвилину проїжджає 5-10 атвобусів зі 100 людьми. За годину це приблизно 60 тисяч пасажирів – від 300 до 600 одиниць транспорту.

Тому виокремлення смуги для громадського транспорту є необхідним. Це покращить рух та сприятиме прогнозованому графіку маршрутів.

Що кажуть посадовці?

Посадовці кажуть, що розв’язки потрібні на окремих територіях міста – в основному, на виїздах. А в центральній частині рекомендують користуватися альтернативними засобами пересування: громадський транспорт, велосипед або ж рух пішки.

До слова, ситуацію на дорогах львів’яни можуть побачити в режимі онлайн. На карті в Мережі можна подивитися ситуацію на дорозі в реальному часі, оцінити рівень заторів та розташування потрібного транспорту за номером маршруту. Дані про корки оновлюються на сайті автоматично. Вся інформація про швидкість руху, дорожні роботи, ДТП надходить від Управління ДАІ ГУ МВС України в м. Львів. Також дані можуть передаватися з GPS приймачів та автомобільних навігаторів. Ця інтернет-карта Львова розроблена та надана компанією Google.

Нагадаємо, що львів’яни навіть створили петицію, в якій просять обмежити рух транспорту в часи пік за маршрутом трамвая №8. Обумовлюють це тим, що містяни вимушені годинами «маринуватися» у транспорті через затори, які створюють автомобілі.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.