Вівторок, 19 Березня, 2024

Відомо дату, відколи львів'яни будуть платити 14 грн за проїзд у нічних маршрутках

Вже з 19 квітня оплата за проїзд у нічних маршрутках Львова збільшиться з 8 до 14 грн. Про це повідомили у прес-службі комунального “АТП-1”, передає 032. До цього у Львівській міській раді було проведено кілька засідань щодо теми збільшення тарифу “нічного” громадського транспорту.

Як повідомляє інформаційний портал “lviv-future“, рішення щодо підвищення тарифу у маршрутках Львова у нічний час було підтримано виконавчим комітетом Львівської міської ради наприкінці минулого тижня, 12 квітня. Тоді про цю інновацію у транспортному житті міста розповів Олег Партика – в.о. начальника управління транспорту Львівської міської ради. За його позицією, це цілком логічне і виправдане рішення, до того ж – економічно обґрунтоване.

Крім того, на засіданні було обговорено і те, що жодні пільги у “нічних маршрутках” Львова не будуть діяти. Таку пропозицію практично одноголосно підтримали члени виконавчого комітету Львівської міської ради. 

До слова, маршрутки у Львові у нічну пору доби курсують вже 4-й рік, з 2015 року. Вартість проїзду у них тоді становила 8 гривень, що на той час було вдвічі більше від звичайного денного тарифу. Відтоді ціну на проїзд в автобусах у нічний час не піднімали. А оскільки у цьому році відбулось підвищення денного тарифу у маршрутках, то в управлінні транспорту Львівської міської ради запропонували і підтримали ідею збільшити оплату за проїзд у нічну пору.

Зазначимо, у Львові діють сім нічних автобусних маршрутів: 

  • 1Н (Залізничний вокзал – Галицьке перехрестя), 
  • 2Н(Залізничний вокзал – ТЦ “Метро”), 
  • 3Н (Залізничний вокзал – ТРЦ King Cross Leopolis), 
  • 4Н (Залізничний вокзал – проспект Червоної Калини), 
  • 5Н (Залізничний вокзал – вул. Дністерська), 
  • 6Н (пл. Різні – Рясне-2),
  • 7Н (пл. Різні – вул. Наукова).

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.