П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Стало відомо, скільки офіційно коштуватимуть пологи в Україні з 2020 року

У Національній службі здоров’я України (НСЗУ) повідомили, що з 2020 року вартість пологів у нас становитиме приблизно 8-9 тис. грн. Точну суму незабаром мають затвердити. Таку інформацію у інтерв’ю “Сьогодні” надав керівник НСЗУ Олег Петренко. Далі про це інформує “lviv-future“.

За словами пана Олега Петренка, починаючи з 2020 року українська медицина отримає єдиний тариф на пологи і він буде коливатись в межах 8-9 тис. грн. Наразі фіксованої суми немає, адже це рішення ще мають затвердити фахівці відповідної галузі у державному бюджеті України в додатку Програми медичних гарантій.

пологи

Як поінформував Олег Петренко, кожне пологове відділення України має укласти відповідний договір з Національною службою здоров’я України. Ця домовленість передбачатиме, що за пологи в тому чи іншому пологовому будинку треба буде заплатити фіксовану суму, у яку входитимуть всі необхідні медикаменти та медичні послуги як для породілі, так і для новонародженого. Якщо у медзакладі вимагатимуть додаткових доплат, то це вважатиметься порушенням на законодавчому рівні і тягнутиме за собою перевірки пологового будинку, персоналу та може стати причиною розірвання договору. Пан Петренко зазначив, що вже з 2020 року у таких випадках пацієнти зможуть звертатись зі скаргами на Гарячу лінію НСЗУ за номером 1677. Кожна скарга, запевняє посадовець, буде розглянута та вирішена. Результатом цього може бути призупинення дії договору пологового будинку з НСЗУ, або навіть, як вже зазначалось, повне розірвання угоди. Він додає, що у рамках цього медичного нововведення та його переваг (зокрема фінансування) лікарі навряд чи наважаться на якісь “брудні ризики”.

Зазначимо, у Львові є чотири пологові будинки, у яких цілодобово приймають породіль. Це:

  1. Міський пологовий будинок №1, вул. Мечнікова, 8;
  2. Пологове відділення КНП “3-ї міської клінічної лікарні міста Львова”, вул. Рапопорта, 8;
  3. Львівський обласний перинатальний центр, вул. Дж. Вашингтона, 6;
  4. Пологове віділення “Львівської обласної клінічної лікарні”, вул. Некрасова, 4.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.