Субота, 27 Квітня, 2024

Місто Лева зробило ще один крок до впровадження електронного квитка

Електронний квиток в громадському транспорті нашого міста продовжують впроваджувати, пише сайт “Львів Майбутнього”. Різні міста впроваджують по-різному електронний квиток, тож місто Лева також впроваджує його по-своєму. Ще на початку поточного року у Львові стартував один із найважливіших етапів проєкта впровадження електронного квитка – тендерний етап. 

Тендерний етап розпочався з розкриття пропозицій учасників тендеру на впровадження єдиного електронного квитка в громадському транспорті міста. Тоді пропозиції надійшли від шести компаній, однак одна з них не подала належного пакета документів, тому далі не пройшла. Тож всього п’ять компаній стало учасниками наступного етапу тендеру.  

Як відомо, зараз над тендерними пропозиціями працюють консультанти Європейського банку реконструкції і розвитку спільно з ЛКП “Львівавтодор”. Вони визначають, наскільки тендерні пропозиції є вигідними для Львова, наскільки вони відповідають стандартам та нормам і задовільняють вимоги.  

На якому етапі впровадження електронного квитка перебуває Львів сьогодні? 

е-квиток

Цими днями, 29 серпня, до ЛКП “Львівавтодор” отримав від Європейського банку реконструкції та розвитку висновки та погодження щодо визначення тих компаній, які й впроваджуватимуть електронний квиток у Львові.  

До наступного етапу тендерної частини проєкту було запрошено три компанії – Ridango AS, Естонія та Datel; Mikroelektronika spol s r.o., Чехія та SoftServe; AlmavivA s.p.a., Італія, AEP TICKETING SOLUTIONS S.r.l., Італія, Swarco Mizar S.r.l., Італія та Swarco Ukraine LLC. З певних причин невідповідності тим чи іншим вимогам та стандартам було відхилено пропозиції від інших учасників тендеру. 

Наступний етап тендерної частини проєкту – це подання фінансової пропозиції від учасників тендеру, які пройшли далі. Подавати пропозиції можна буде до 1 жовтня цього року, повідомили у міські раді Львова. 

Коли ж чекати на електронний квиток в громадському транспорті Львова? 

автобуси

Після надання фінансових пропозицій їх розглядатимуть в банку на погодження. Банк реконструкції та розвитку обіцяє розглянути пропозиції якомога швидше. В міській раді повідомили, що очікують надання остаточних висновків від банку вже наприкінці жовтня або ж на початку листопада цього року.  

Далі відбудеться підписання контракту з компанією, яка стане переможцем тендерного етапу впровадження квитка. Після цього триватиме надзвичайно важливий етап детального планування впровадження квитка, а незабаром – безпосереднє впровадження е-квитка в громадському транспорті міста Львова.  

Пригадаємо, що зі стартом тендерного етапу в міській раді Львова повідомили, що очікують підписати договір з компанією-переможцем вже наприкінці травня або на початку червня цього року. Однак, як бачимо, очікування міської ради не справджуються, адже поки що навіть не визначено переможця тендеру і немає з ким підписувати договір. Тож поки що складно назвати час, коли львів’яни зможуть безготівково оплатити проїзд в громадському транспорті міста.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.