Четвер, 25 Квітня, 2024

На Львівщині відкриють ще 11 пунктів пропуску на кордоні з Польщею

У п’ятницю, 27 веревня, на Львівщині (Турківський район) стартував Транскордонний самоврядний форум, який організували у межах Європейських Днів Добросусідства, передають у прес-службі Львівської ОДА.

Як повідомляє інформаційний портал “lviv-future“, у рамках цього дійства українська та польська сторони обговорювали добросусідські відносини та підвищення доступності прикордонних районів Бещадського повіту та Турківського району. Зокрема, Олександр Ганущин, голова Львівської обласної ради, зазначив, що вже незабаром на Львівщині відкриють ще один пункт пропуску на територію Польщі – у селі Боберка, вартість будівництва дороги сюди сягне 671 млн грн. Відтак, цей пункт пропуску “Боберка – Смольник”, зазначили посадовці на зустрічі, сприятиме розвитку та розширенню добросусідських економічних, культурних, політичних зв’язків між Україною і Польщею. 

Також у часі цієї зустрічі Руслан Краснопортко, в.о. начальника Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України, наголосив, що станом на сьогодні Львівщина має 6 пунктів пропуску з Польщею, що є надзвичайно мало як для протяжності кордону у 424 км. За переконанням посадовця, оптимальним варіантом для такої відстані кордону як Україна має з Польщею, тільки на Львівщині має бути 17 пунктів пропуску всупереч сьогоднішнім 6. Тому, наостанок підкреслив пан Краснопортко, у перспективі працюватимуть саме у цьому напрямку.

До слова, у часі зустрічі було зазначено, що, на жаль, в Україні за розбудову митної інфраструктури відповідає не місцева влада, а Державна митна служба, для якої ця функція не є пріоритетною, тому станом на сьогодні, як то кажуть, “маємо те, що маємо”. За словами митників, коли ця система в державі зміниться, то і ситуація на кордоні покращиться у рази в кращий бік.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.