Понеділок, 29 Квітня, 2024

Е-квиток у Львові: відбулося розкриття комерційних тендерних пропозицій

У Львові досі працюють над впровадженням єдиного електронного квитка для проїзду у громадському транспорті міста, пише сайт “Львів Майбутнього”. У Львові ще на початку поточного року повідомляли, що планують до кінця року встановити спеціальні валідатори у громадському транспорті, однак проєкт досі перебуває на тендерній стадії.  

Вчора, 1 жовтня, процес впровадження електронного квитка у Львові дещо зрушив з місця. У міській раді Львова врешті відбулося розкриття комерційних пропозицій від учасників тендеру. Свої пропозиції подали два консорціуми – Ridango&Datel (Естонія) та Mikroelektronika&Softserve (Чехія та Україна). 

Що відбудеться після розкриття комерційних тендерних пропозицій від учасників конкурсу? 

е

На розкритті комерційних пропозицій від учасників тендеру конкурс не завершується. До встановлення валідаторів і впровадження безпосередньо головної новації, про яку у Львові безперестанку говорять впродовж останніх кількох років, залишається проходження ще кількох етапів тендеру.  

Далі, за планами, передбачено здійснити оцінювання пропозицій, яке не може відбутися без залучення до процесу провідних європейських консультантів. Спеціалісти з Європи і допоможуть визначитися з ім’ям компанії-переможця тендеру, яка і впроваджуватиме електронний квиток у місті Лева. З цим обіцяють впоратися до 5 жовтня.  

Після цього обов’язковим тендерним процесом буде погодження всіх умов та пропозицій з Європейським банком реконструкції та розвитку. Одразу ж після отримання схвалення від установи у Львові планують підписати контракт з компанією-переможцем тендеру.  

Андрій Білий, заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради, повідомив напередодні у прес-службі, що зараз посадовці ставлять перед собою доволі амбітну мету – підписати договір з переможцем до 1 листопада цього року.  

Коли ж чекати на впровадження електронного квитка у Львові? 

Якщо графіки, встановлені у міській раді, не буде порушено в силу певних обставин і посадовці зуміють досягнути поставленої мети, то договір підпишуть до початку наступного місяця.  

На що ж чекати львів’янам далі? В міській раді вкотре згадали про обіцяні раніше валідатори, без яких використання електронних квитків у транспорті Львова буде неможливим. Цього разу у прес-службі повідомили, що валідатори встановлять вже до кінця цього року. 

Пригадаємо, востаннє у Львівській міській раді встановлення валідаторів відтермінували в липні цього року, а перед цим встановлення валідаторів відтермінували ще за пів року до цього. Не треба забувати і про те, що до безпосереднього встановлення валідаторів необхідно ще замовити, виготовити, розмитнити та привезти все необхідне обладнання до Львова. Це також може затримати впровадження електронного квитка в нашому місті.  

Зазначимо, що місячний електронний квиток у Львові може коштувати орієнтовно 400 гривень. Про це повідомили у департаменті ще літом.  

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.