Субота, 20 Квітня, 2024

Вирахувати вартість розмитнення "євроблях" можна онлайн: запустили новий сервіс

Питання з “євробляхами” і досі доволі гостро стоїть – попри прихід нової влади і кількаразове відтермінування штрафів, по суті, не надто змінили ситуацію із ввезеним з-за кордону транспортом. Єдині позитивні зрушення полягають в тому, що значно збільшилася кількість охочих розмитнити автомобіль з Європи і легально пересуватися українськими дорогами – таке стало можливим через часткову оптимізацію вартості розмитнення урядом, пише “Львів Майбутнього”.  

Цими днями Державна митна служба України запустила в роботу (поки – у тестовому режимі) новий онлайн-сервіс для підрахунку вартості розмитнення автомобіля. Це – спеціальний калькулятор, який вираховує орієнтовну вартість платежів при оформленні закордонного автомобіля в Україні.  

Сервіс являє собою робочу базу, на якій зібрані дані щодо мінімального, середнього та максимального показника вартості обраного автомобіля за останні два роки. Всю інформацію база фіксує на основі перевіреної, реальної інформації різних автомобілів різних моделей.  

Що потрібно вказати для того, щоб вирахувати вартість розмитнення автомобіля? 

розмитнення

Калькулятор вартості розмитнення автомобілів підраховує ціну на основі кількох вказаних характеристик автомобіля. Це: 

  • Марка автомобіля; 
  • Модель автомобіля; 
  • “Рідна” країна машини – країна походження; 
  • Тип двигуна автомобіля; 
  • Об’єм двигуна автомобіля – вимірюється в метрах кубічних; 
  • Рік випуску автомобіля; 
  • Використання автомобіля – тут потрібно вказати час, протягом якого машина перебувала в експлуатації.  

Крок 2: інформація про автомобіль 

розмитнення

Після заповнення характеристик автомобіля користувач сервісу отримує інформацію про своє авто – автоматично вискакує наступне віконечко, де підсумовано вказану вами у попередньому розділі сайту інформацію. Своєрідна “візитка” вашого автомобіля, а внизу сторінки необхідно самостійно вказати вартість автомобіля – у випадку, якщо в базі не зафіксовано мінімальних та максимальних показників за останніх два роки. Тоді вартість потрібно вказувати в іноземній валюті – доларах.  

В останньому віконечку користувач сервісом зможе побачити конкретну розраховану вартість головних показників розмитнення. Система самостійно, на основі вказаної та проаналізованої інформації, вираховує вартість митного збору, акцизний збір та податковий внесок за процедуру розмитнення автомобіля.  

Такий сервіс – не тільки хороший помічник у справі розрахунку вартості розмитнення автомобіля в Україні. Для тих, хто ще не визначився із вибором автомобіля, сервіс може підказати, який автомобіль вигідніше розмитнювати за нашим законодавством.  

Пригадаємо собі, у вересні Верховна Рада вдруге відтермінувала штрафування “євроблях” ще на 90 днів. Однак при цьому влада пообіцяла, що таке відтермінування стане останнім і більше “поблажок” для власників автомобілів з іноземною реєстрацією точно не буде. Тож поки “євробляхи” продовжують спокійно їздити Україною, а хтось же розмитнює автомобілі і легально їздить українськими дорогами.  

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.