Субота, 27 Липня, 2024

Проїзд у львівських маршрутках знову подорожчає? На скільки?

Наприкінці минулого тижня, 8 листопада, на сайті Львівської міської ради було оприлюднено проєкт рішення щодо підняття тарифу у львівських маршрутках. Документ має назву “Про встановлення тарифів на послуги з перевезення пасажирів у міському автомобільному транспорті”, передає офіційний сайт Львівської міської ради.

Як повідомляє інформаційний портал “lviv-future“, на розгляд виконкому ЛМР було зареєстровано проєкт, у тексті якого місцеві перевізники пропонують мерії підвищити розмір оплати у маршрутних автобусах Львова. За їх словами, збільшення  тарифу зумовлено багатьма факторами: подорожчанням пального та автозапчастин, зростанням зарплат та збільшенням вартості обслуговування видів громадського транспорту. Саме через це перевізники, які обслуговують міські автобусні маршрути, просять підняти вартість проїзду в маршрутках з 7 грн до 8 грн. Також вони зазначають, що станом на сьогодні фактична вартість перевезення одного пасажира становить приблизно 10 грн – 10,51 грн. Саме цю цифру вони називають економічно обгрунтованою, однак, у той же час, розуміють, що реально за один раз до такої суми не можна піднімати вартість проїзду. Тому, кажуть перевізники, на цей час погоджуються працювати на нульову рентабельність, піднявши оплату у маршрутках на 1 грн, передає ЛМН.

Зазначимо, наразі цей проєкт надіслано на розгляд виконавчого комітету. Коли його включать до денного плану виконкому та на яку саме дату поки невідомо. У документі сказано, що львів’яни у рамках цієї теми можуть надсилати своє бачення, пропозиції, зауваження за адресою: вул. Сахарова, 2, 79012. Автори звернення зазначають: все, що їм напишуть, буде розглянуто та взято до уваги. До слова, збільшити плату за проїзд до 5 грн і 6 грн планують і у львівському електротранспорті, але коли саме – невідомо.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.