Субота, 27 Квітня, 2024

У Львові планують суттєво збільшити вартість паркування

Львів’янам хочуть удвічі підняти ціни на паркування та поділити місця для паркування на зони, пише Львів Майбутнього.

Львівська міська рада опублікувала цей проєкт на сайті. Його вже розглянула профільна депутатська комісія. Поки що проєкт не схвалили через суперечки між депутатами. Декілька членів комісії висунули свої зауваження щодо такого різкого збільшення цін. Хоча майже всі згодні, що тарифи потрібно піднімати. Питання – на скільки. Зараз проєкт відправили на доопрацювання.

У проєкті, який розробили департамент економічного розвитку ЛМР та управління транспорту ЛМР, йдеться про поділ на 5 паркувальних зон з різними тарифами. Зараз у Львові тільки 2 паркувальні зони. Загалом, вартість години паркування буде коштувати відвічі дорожче.

Перша зона паркування охоплюватиме територію старого міста. Зараз тут є два види паркінгу: відкритий (на площі Міцкевича, вул. Гавришкевича та вул. Підвальній) та закритий (вул. Валова, вул. Театральна). Зараз тарифи на відкритих паркінгах становлять 15 грн/год, а планують підняти до 30 грн. На закритих – із 20грн/год до 40 грн відповідно.

У другій зоні (5-10 хв до центру) пропонують платити 25 грн/год. А в третій зоні варіть парковки за годину становитиме 15 гривень.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.