Четвер, 28 Березня, 2024

На мальовничих львівських смітниках з'явиться нове архітектурне чудо

Вчора, 7 лютого, у стінах міської ради виконавчий комітет погодив містобудівні умови на будівництво ТзОВ «Центр розвитку нерухомості» готелю з адміністративно-торговими приміщеннями, підземним паркінгом та даховою котельнею на площі Адама Міцкевича, 9 у місті Львові, пише Львів Майбутнього.

В планах – проведення потужного міжнародного архітектурного конкурсу на будівництво цього нового готелю у Львові. Сама ж ділянка, на якій зведуть готель, досить скандальна і вже більше десяти років довкола неї точаться значні суперечки та суди.

В свою чергу, чинний голова міської ради, Андрій Іванович Садовий, висловив надію на те, що цю пляму на культурній історичній мапі міста Лева нарешті забудують і пляму не буде більше видно на цій ділянці. Зараз же тут – справжнісінька сміттєва пляма.

Більше того, чинний мер сподівається на те, що тут з’явиться незабаром справжнє архітектурне диво 21 століття, архітектурна пам’ятка, унікальна і особлива. Та з боку історичного середовища досі стосовно цієї території виникали певні зауваження, які необхідно буде врахувати на міжнародному архітектурному конкурсі.

Будуватиме чудо архітектури 21 століття Віталій Антонов – кінцевий власник підприємства ТзОВ «Центр розвитку нерухомості», заснованого ще на початку 2000-х років. Компанія займається будівництвом житлових та нежитлових приміщень у Львові.

Зазначимо, що Віталій Антонов – це досить скандальна особистість. Його кілька років тому звинувачували в тому, що Антонов фінансував дії, вчинені з метою повалення конституційного ладу і зміни державних кордонів України. Антонова підозрювали також у фінансуванні сепаратизму на Сході України. Сам же Віталій Антонов запевняє, що працює на ринку прозоро і що його дії відповідають чинному законодавству та європейським законам.

Фото: Варіанти

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.