П’ятниця, 29 Березня, 2024

У Львові з'явиться нова дорога до Винників

Кілька днів тому в ході сесії Львівської міської ради депутати підтримали електронну петицію стосовно облаштування нової дороги зі Львова до Винників, пише сайт Львів Майбутнього.  

Петиція про облаштування нової дороги до Винників 

Петиція про створення ще однієї дороги зі Львова до Винників з’явилася на електронному порталі ще в листопаді минулого року. Її подала Анастасія Карп’як.  

У петиції йдеться про те, що міська інфраструктура Львова не здатна впоратися з щоденним величезним навантаженням, а саме місто та прилеглі до нього населені пункти (наприклад, Винники чи Брюховичі) стрімкими темпами розбудовуються. До того ж, зростає кількість сімей з власним автомобілями, а відтак вже через деякий час місто може просто зупинитися, якщо не подбати про будівництво нових доріг.  

Тож, з огляду на це, Анастасія Карп’як вказала на необхідність будівництва нової дороги зі Львова до Винників. Для цього авторка петиції попросила депутатський корпус передбачити у львівському бюджеті на 2020 рік кошти на початок будівництва дорожньої інфраструктури. Завдання такої інфраструктури – розвантажити перехрестя Личаківська-Пасічна, а також подбати про полегшення транспортного сполучення між Личаковом, вулицею Пасічною та Винниками. 

Електронну петицію дуже швидко підтримали і документ швидко зібрав необхідну кількість підписів від львів’ян (500). Вже через 5 днів після появи петиції на сайті вдалося зібрати необхідну кількість підписів. Відтак міська рада, як передбачає порядок подання та розгляду електронних петицій, мала прийняти або відхилити документ. 

Коментарі чиновників стосовно нової дороги зі Львова у Винники 

2

Юлія Гвоздович, представниця Української Галицької Партії, вказала на проблему із завантаженістю перехрестя вулиць Личаківської та Пасічної. Відтак необхідно шукати раціональні шляхи для вирішення цієї проблеми.  

В ході обговорення в депутатів виникло чимало запитань стосовно будівництва нової дороги, однак петицію все ж підтримали. Вже найближчим часом у львівській мерії обіцяють з’ясувати, як найкраще реалізувати таку ідею.  

Тож депутати міської ради доручили департаменту ЖКГ і містобудування створити дорожню карту для того, щоб розвантажити це перехрестя. А для початку – необхідно дещо розширити дорогу до Винників, яка вже існує. До того ж, передбачено будівництво дорожнього кільця на цій території.  

Зазначимо, що цей відрізок дороги і справді дуже завантажений, особливо в “гарячий” час – ранкову та вечірню пору. В цей час тут затори більші, ніж на вулиці Шевченка, Чорновола та на Сихові. Тож у Львові вже не вперше заговорили про розвантаження цієї дороги і є пропозиція збудувати нову дорогу через бічну вулиці Пасічної (Медової Печери чи Таджицьку) та Винниківський ліс. Загальна протяжність такої дороги становила б орієнтовно 1,5 кілометра.  

Та, варто зазначити, що в бюджеті нашого міста на цей рік не передбачено коштів на зведення цієї дороги.  

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.