Четвер, 28 Березня, 2024

У львівський громадський транспорт не впускають більше 10 осіб. На Львівщині запускають спецрейси

У рамках впровадження заходів щодо протидії коронавірусу, що шириться світом, в Україні прийняли низку законів, яких мають дотримуватись громадяни у рамках цієї надзвичайної ситуації. Поширюються ці нововведення і на кожен регіон зокрема. Відтак, у Львові, як і в інших областях України, встановили правило, яке передбачає заборону перевезення у громадському транспорті Львова більше 10 пасажирів. Про це 18 березня повідомив на брифінгу мер Львова Андрій Садовий, передає прес-служба Львівської міської ради.

Як повідомляє інформаційний портал “lviv-future“, обмеження кількості пасажирів запровадили рішенням уряду напередодні. Згідно ухвали у міських маршрутних таксі загальна кількість пасажирів не повинна перевищувати 10 осіб. У трамваях та тролейбусах це буде 20 осіб. За словами Андрія Садового, водіїв маршруток не будуть штрафувати за незначне перевищення ліміту пасажирів, однак водії транспортних засобів повинні пояснювати людям цей “закон”, який ввели задля їх же безпеки.

Також мер Львова зазначив, що львівське комунальне підприємство АТП-1 буде укладати угоди з комунальними підприємствами та медичними закладами, щоб відвозити працівників на роботу. Адже через карантин та припинення курсування будь-якого із видів транспорту з області, чимало людей залишили сам на сам з проблемою доїзду на роботу. Найперше тут варто говорити про працівників медичної сфери, які в умовах непростого сьогодення перші стоять на полі боротьби зі страшним ворогом – COVID-19. Також варто згадати про поліцейських, надзвичайників, працівників пошти та інших. Відтак, влада Львова у найближчі два дні обіцяє вирішити це питання, організувавши спеціальні перевезення. Саме за допомогою них люди, які змушені працювати у період карантину, будуть добиратись до місця роботи. Попередньо відомо, що такі спецрейси курсуватимуть з 20 березня.
 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.