Субота, 20 Квітня, 2024

Залізничне сполучення на Львівщині у часі карантину: коли відновлять?

У рамках вже тривалого карантинного життя чимало людей сподіваються на його послаблення, зокрема на відновлення (цілком або частково) транспортного сполучення – як в Україні загалом, так і в окремих регіонах, адже це є великим обмеженням щодо свободи переміщення людей та перепоною на шляху доїзду на роботу тих людей, у кого немає власного транспорту. Саме через це більшість сподівається на найшвидше відновлення автобусів, маршрутних таксі, поїздів, принаймні на обласному рівні. У рамках цієї теми вчора, 2 червня, свій коментар дав Тарас Грень, заступник голови Львівської ОДА.

Як повідомляє інформаційний портал “lviv-future“, на Львівщині у найближчий тиждень не планують відновлювати залізничне сполучення, адже обласна комісія ТЕБ та НС продовжила карантин щонайменше до п’ятниці, 5 червня. Беручи до уваги останні новини щодо кількості хворих COVID-19 за добу (станом на ранок 3 червня на Львівщині зафіксовано 96 нових випадків – найбільше по Україні), то тим паче про відновлення залізничного сполучення поки мова не йде, передає пресслужба Львівської міської ради. 

Тарас Грень в ефірі “Українського радіо: Львів” наголосив, що до 5 червня питання відновлення громадських перевезень не стоїть. Як буде далі спрогнозувати важко, тому рішення у рамках цього питання прийматимуть, дивлячись на поточну ситуацію, передає видання “zaxid.net“. 

Крім того, сьогодні, 3 червня, стало відомо про певне послаблення карантину в Україні вже з 5 червня. Уряд дозволив відновити внутрішнє авіасполучення та роботу ресторанів всередині, а не лише на терасах. Також дозволено проводити релігійні заходи на відкритому просторі з дотриманням дистанції 1,5 м між вірянами. У церквах теж можуть бути люди: одна особа на 5 кв. м. Питання про відновлення залізничного сполучення є одним з наступних, однак воно напряму залежатиме від епідеміологічної ситуації в регіоні.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.