Середа, 17 Квітня, 2024

У Львові з'явиться ще одне автобусне депо?

Громадський транспорт в нашому місті постійно оновлюється – закуповують нові трамваї, тролейбуси та автобуси. Зараз, як кажуть в міській раді, триває тендер на закупівлю ще сотні нових автобусів для Львова – справа, звісно, потрібна, однак разом з тим постає і ще одне питання – необхідність будівництва ще одного автобусного депо у Львові, пише Львів Майбутнього

Про необхідність будівництва нового автобусного депо також заговорив директор ЛК АТП №1 Орест Хамула – чиновник каже, що для ще однієї сотні новенького транспорту необхідно побудувати нове депо. Депо необхідне і для розвитку міського громадського транспорту, збільшення кількості нових транспортних засобів. А це, в свою чергу, вплине на підвищення комфорту львів’ян під час проїзду в громадському транспорті.  

Все б добре, якби не одне “але”… 

2

Так, депо таки потрібне – питань довкола необхідності будівництва точно немає. Та й у міській раді підтримали таку ідею – навіть виділили ділянку на вулиці Вернадського, аби тут побудувати депо спеціально для нового транспорту, придбаного в ході співпраці міста з Європейським інвестиційним банком.  

Ніби справа й зрушила з місця – розроблено проєктно-кошторисну документацію, яка вже отримала позитивний висновок. Але є одне значне “але”, камінь спотикання – депутати Львівської міської ради, які чомусь ігнорують ухвалу про надання місцевої гарантії Львівської міської ради. Її двічі виносили на розгляд і двічі справа зазнала фіаско – доведеться, вочевидь, ще раз підняти це питання. Однак, якщо депутати міської ради і надалі будуть ігнорувати ухвалу, то може виникнути досить ”цікава” ситуація – приїдуть новенькі автобуси, а розмістити їх просто не буде де.  

До слова, раніше ми писали про те, що новенькі автобуси приїдуть вже невдовзі – поставка очікується в першому кварталі наступного року. Встигнути б тепер звести нове депо під новий транспорт… 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.