Середа, 24 Квітня, 2024

Стало відомо, як буде виглядати вулиця Бандери після реконструкції

Сьогодні, 21 грудня, у стінах Львівської міської ради Виконавчий комітет під час засідання затвердив ескізний проект реконструкції вулиці Бандери у місті (фото – Львівська міська рада). Про це львів’ян інформує сайт “Львів Майбутнього“. Як розповіли у Львівській міській раді, реконструкція вулиці Бандери буде відбуватися за проектом під назвою “Вулиця для всіх”. Над розробкою проекту реконструкції вулиці працювали у ЛКП “Інститут просторового розвитку”. 

Згідно з створеним проектом, вулиця Бандери буде мати дві смуги руху, спільні для пересування громадського та приватного транспорту. Планується облаштування по одній смузі з кожної сторони. Перевагу будуть надавати громадському транспорту міста. Однак для автомобілів тут сформують паркувальну територію, яка зможе вміщувати близько сотні автомобілів. 

Також варто зазначити, що на хідниках, поруч із стандартною плиткою, міська рада планує розмістити тактильну плитку. Це будуть робити з огляду на незрячих пішоходів. Суто пішохідною вулиця Бандери повинна стати ближче до церкви Ольги та Єлизавети. 

Потрібно звернути увагу на наявність в проекті зручних, широких тротуарів, розділених на спеціальні зони. Це – зона транзиту, зона інфраструктури та зона “фасаду”. Кожну зону облаштують іншою плиткою. Додамо, що на перетинах з бічними вуличками мерія планує зробити неперервні тротуари.

Проїжджу частину вулиці зроблять повністю асфальтованою. Бруківку покладуть лише на тій території, де будуть паркомісця. Тому візуально львів’яни зможуть побачити розподіл вулиці на різні зони. Нагадаємо, що в жовтні цього року мешканці зробили експеримент і замостили нову тротуарну плитку та “кишеню” для паркування. Це дало змогу побачити те, як буде виглядати вулиця Бандери у Львові після реконструкції за проектом “Вулиця для всіх”. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.