Четвер, 25 Квітня, 2024

Вийшла нова гра для смартфонів – "Українська революція", що навчає історії та готує до ЗНО

Нещодавно Український інститут національної пам’яті презентував свій новий освітній проект – гру для смартфонів і планшетів. Фахівці розробили її на базі настільної гри “Українська революція 1917–1921 років” для старшокласників, освітян та усіх, хто цікавиться історією. Про це повідомили на офіційній сторінці Українського інституту національної пам’яті, на сайті memory.gov.ua.

Як інформує “lviv-future“, дана гра для мобільних пристроїв є історичною вікториною з елементами стратегії. В неї можуть грати від одного до трьох учасників або команд. Упродовж гри необхідно обирати картки і відповідати на питання про події Української революції. Усі картки пронумеровано та поділено за шістьма регіонами України: Київщина і Лівобережжя, Поділля, Галичина, Волинь, Південь, Схід. Як і в настільній грі, спочатку треба зібрати 4 картки зі свого регіону, а потім по чотири з кожного регіону. Таким чином символічно об’єднаються українські землі. Це і є метою гри. 

Що важливо – гра “Українська революція 1917–1921 років” багатокористувацька, без доступу до Інтернету. Конфігурація екрану: альбомна орієнтація.

За допомогою цієї гри можна готуватися до ЗНО, вчити чи повторювати історичні дані (події революції 1917-1921 років), вона допоможе запам’ятати важливі дати та постаті, або просто з користю провести час, їдучи у маршрутці чи стоячи на зупинці громадського транспорту. Також вікторина стане справжньою знахідкою для вчителів під час індивідуальних та групових занять, які зможуть заохочувати учнів до вивчення історії у такий спосіб.

Автори цієї розробки зазначають, що головна мета гри – надати підлітковому дозвіллю змістового наповнення, дати можливість в ігровій формі розібратися у бурхливих подіях в Україні 1917–1921 років, дізнатися про діячів та пам’ятні місця. Також вікторина може бути використана для закріплення вивченого, узагальнення, систематизації і самостійної підготовки школярів до ЗНО.

 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.