П’ятниця, 26 Квітня, 2024

З 1 липня зміниться вартість оформлення біометричних паспортів

Одна з найпопулярніших послуг, які надають у львівських Центрах надання адміністративних послуг, – це оформлення та видача біометричних паспортів. За попередніми даними, тільки за останні п’ять місяців цією послугою скористалося понад 16 тисяч осіб. Крім того, до ЦНАПів львів’яни частенько звертаються щодо консультацій, які належать компетенції органам державної ради і міської ради зокрема, розповідає сайт “Львів Майбутнього”.  

Нещодавно Уряд затвердив нову вартість оформлення біометричних паспортів громадянина України (тобто, мова йде про ІD-картки та закордонні паспорти українців). Новою має стати і ціна відповідних бланків, як повідомляє газета “Урядовий портал”.  

Скільки тепер буде коштувати послуга оформлення біометричних паспортів у ЦНАПах? 

З 1 липня платити за біометричний паспорт будемо платити по-новому. Розпочнімо з того, що оформлення ІD-картки (до 20 робочих днів) буде коштувати 345 грн, де 126 – це вартість надання адміністративної послуги, а 219 – вартість самого бланка. Для порівняння: раніше за ІD-картку українці платили 279 грн. Тобто, ціна оформлення такого паспорта зросла на 66 грн. 

Змінилася вартість оформлення ІD-картки (до 10 робочих днів): тепер за прискорену процедуру оформлення українці платитимуть 471 грн (де 252 грн – вартість адміністративних послуг, а 219 грн – вартість бланка). Колись така послуга вартувала 366 грн (вартість зросла на 105 грн).  

Якщо раніше оформлення закордонного паспорта (до 20 робочих днів) коштувало українцям 557 грн, то тепер заплатити за таку послугу доведеться цілих 682 грн. Тобто, ціна зросла на 125 грн. 

“Рекордсменом” з росту вартості стала послуга оформлення закордонного паспорта (до 7 робочих днів та до 3 робочих днів у разі наявності підстав). Якщо до 1 липня 2019 року ця послуга коштувала 810 грн, то тепер її вартість становить 1034 грн. Тобто, вартість такої послуги зросла на цілих  224 грн. 

Чи відбудуться зміни у роботі ЦНАПів? 

ЦНАП

Закономірно, що зі зміною вартості надання адміністративних послуг українці очікують і на зміни у роботі установ, які їх надають. Однак поки що на зміни в роботі ЦНАПів чекати не доводиться – працюватимуть вони за “старою” схемою. 

Принагідно звертаємо увагу львів’ян, що паспорт, який оформляється громадянину (громадянці) вперше, видають не пізніше ніж через 20 робочих днів – цей паспорт громадяни України отримують безоплатно. За наступні документи у ЦНАПі доведеться заплатити (вартість – згідно з тарифною сіткою, вказаною вище). Отримати паспорт громадянина України львів’яни можуть у територіальному підрозділі ЦНАП нашого міста, однак обов’язково – за місцем проживання. Натомість отримати закордонний паспорт львів’яни можуть у будь-якому підрозділі, незалежно від місця реєстрації.  

Зараз у Львові функціонує 6 підрозділів ЦНАП: вул. Костя Левицького, 67, пр. Червоної Калини, 72а, вул. М. Хвильового, 14а, вул. І. Виговського, 32, вул. Генерала Чупринки, 85, вул. Т. Шевченка, 374. Донедавна був закритим ЦНАП на площі Ринок через ремонт, однак зараз установа відновила свою роботу і працює у звичному режимі. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.