Четвер, 25 Квітня, 2024

Розвиток інклюзії у Львові: у клубі "Малевич" відбудеться особлива вечірка для людей з інвалідністю

Зараз в Україні проходить активний розвиток та провадження інклюзії у всі сфери життя. Набирає обертів інклюзія і у Львові.

Як повідомляє інформаційний портал “lviv-future“, у понеділок, 3 грудня, у стінах відомого у Львові клубу “Малевич”, з 15.30 до 18.30 год. триватиме інклюзивна вечірка з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю. Організаторами цієї унікальної та надзвичайно потрібної події виступають Львівський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з управлінням соціального захисту міста. Таку інформацію оприлюднили у прес-службі Львівської міської ради.

Головна мета заходу, за словами львівських фахівців міського центру соціальних служб, сприяти в організації інформаційного та розважального простору для людей з інвалідністю, а також створити позитивну атмосферу, цікаве та веселе дозвілля людей з різними групами інвалідності, які того неабияк потребують.

Організатори інклюзивної вечірки повідомили, що вечір має відвідати близько 200 учасників. Усі вони матимуть можливість потанцювати, поласувати смаколиками, послухати цікавих спікерів, поспілкуватись і весело провести час.

Зазначимо, інклюзія (від Inclusion – включення) – процес збільшення ступеня участі всіх громадян у соціальному житті. Це політика й процес, що дає можливість всім дітям брати участь у всіх програмах. Інклюзивна освіта, яку зараз так активно впроваджують у навчальний процес шкіл України,  – це система освітніх послуг, яка побудована на принципі забезпечення основного права дітей на освіту та права здобувати її за місцем проживання, що передбачає навчання дитини з особливими освітніми потребами в умовах загальноосвітнього закладу. Основною та глобальною метою інклюзії у кожній країні є залучення людей з особливими потребами, людей з інвалідністю, до повноцінного суспільного життя. Втіленням цього проекту у теперішні реалії зараз активно займаються в Україні, зокрема у Львові, адже це є одним із показників розвиненого суспільства.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.