Вівторок, 23 Квітня, 2024

На Львівщині планують створити 7 районів замість 20: деталі нового розподілу

У міжмережжі з’явилась інформація про те, що незабаром у Львівській ОДА депутати будуть розглядати проект щодо нового адміністративного розподілу Львівщини. Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук  написав депутат Львівської облради Михайло Задорожний, пише Tvoemisto.tv.

Як повідомляє інформаційний портал “lviv-future“, проект нового поділу Львівської області передбачає зробити замість 20 районів, як це є зараз, лише 7. Михайло Задорожний наголошує, що це наразі лише пропозиція. До обговорення цього важливого питання має бути залучено представників усіх дійсних районів, зазначає депутат. Також він додав, свої пропозиції у рамках цього питання можуть вносити і члени громади Львівщини, але при цьому усі поправки мають бути економічно обгрунтовані.

Отож, проект, що його презентував депутат Михайло Задорожний, передбачає такий новий адміністративний розподіл Львівщини:

  1. Дрогобицький район: Дрогобич, Борислав, Трускавець і Дрогобицький район;
  2. Золочівський район: Золочівський, Бродівський, Буський, Перемишлянський райони, Ходорівська ОТГ (зараз у складі Жидачівського району);
  3. Львівський район: Львів, Пустомитівський район, Дублянська, Жовківська, Куликівська ОТГ (Жовківський район зараз), Жовтанецька і Новояворичівська ОТГ (Камянка-Бузький район зараз);
  4. Новояворівський район: Яворівський, Городоцький, Мостиський райони, Рудківська ОТГ (зараз – Самбірський район);
  5. Самбірський район: Самбір, Самбірський район, крім Рудківської ОТГ, Старосамбірський, Турківський райони;
  6. Стрийський район: Стрий, Моршин, Новий Розділ, Стрийський, Сколівський, Миколаївський райони, Жидачівський район, крім Ходорівської ОТГ;
  7. Червоноградський район: Червоноград, Сокальський, Кам’янка-бузький райони, крім Жовтанецької та Новояричівської ОТГ, Жовківський район, крім Жовківської та Куликівської ОТГ, Радехівський район.

Зазначимо, найбільшим серед районів Львівщини, у випадку ухвалення пропозиції, буде Стрийський район із площею понад 3600 тис. кв. метрів.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.