Вівторок, 30 Квітня, 2024

Дві третини містян спостерігають покращення у Львові

Нещодавно КУ “Інститут міста” здійснював опитування серед львів’ян стосовно того, чи спостерігають вони якісь покращення в місті за останні п’ять років. Згідно з отриманими результатами, дві третини львів’ян бачать відчувають покращення, розповідає сайт lviv-future. Детальніше про те, де у Львові найбільш відчутні позитивні зміни, де їх містяни не помітили і на що найбільше скаржаться мешканці міста – читайте нижче.

Так, більше половини (65% всього) львів’ян вказали, що помітили покращення умов проживання в місті за останніх п’ять років. Для 9% опитуваних зміни залишились невідчутними. Ще 24% опитуваних зазначають, що місто так і залишилося на рівні розвитку 2015-го року. При цьому соціологи зазначають, що скаржаться частіше чоловіки, ніж жінки (14% проти 5%).

Якщо ж говорити про вікові особливості опитуваних львів’ян, то молодь частіше бачить позитивні перспективи розвитку (73% – віком від 18 до 28 років), ніж “старше” покоління (14% опитуваних, які не бачать позитивних змін, віком від 50 до 59 років).

Що стосується “районних” особливостей опитування, то найвідчутнішими позитивні зміни стали для мешканців Галицького району. Мешканці ж Сихівського та Личаківського районів зазначили, що за останні кілька років місто не змінилося і так і залишилося на рівні 2015-го року.

Проведене опитування також дало змогу з’ясувати, що найбільше турбує мешканців міста. Соціологи визначили “Топ-3” міські проблеми: транспорт та мобільність (затори, стан доріг, стан громадського транспорту), благоустрій (прибирання міських вулиць, вивезення сміття, стан тротуарних доріжок) та архітектура і пам’ятки (хаотичні забудови, реставрація історичної спадщини, незаконні забудови).

В опитуванні “Інституту міста” взяло участь близько семисот львів’ян, віком від 18 років. Опитування провели впродовж 20 липня – 20 серпня.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.