Вівторок, 16 Квітня, 2024

У Львові на місці колишнього заводу збудують висотку

14 грудня виконавчий комітет Львівської міської ради погодив будівництво офісного центру на місці колишнього заводу “Кінескоп”, що на Антоновича,112а.

Як повідомляє “Lviv-future“, опираючись на джерело 24tv.ua

Відомо, що ділянка під будівництво має площу 0,1 га. Тут планують збудувати сучасний офісний центр на 16 поверхів. Висота споруди не повинна перевищувати 56,1 метра, відсоток забудови – 73,5%.

В будівлі також буде передбачено приміщення під ресторан. Також забудовник обіцяє,що поблизу висотки облаштує 4-поверховий підземний паркінг на 180 паркомісць та готель, який будуватиме компанія “Таурус”.

Будівництвом займеться ТзОВ “Канюк-Стиль”, яке належить львівському підприємцю Юрію Канюку. Компанія-забудовник зареєстрована у Львові на вул. Дорошенка, 58. Компанія “Таурус” такожд належить Юрію Канюку. За його словами на будівництво готелю наразі готують технічну документацію. Дві споруди мають намір будувати одночасно.

Додамо, що у вересні у Львові погодили детальний план території, обмеженої вулицями Кульпарківською та Антоновича. Цей план передбачав квартальну забудову району житловими та офісними приміщеннями.

Тепер трохи історії.

Ще до появи “Кінескопу” на цій території у 30-х роках XX ст. діяв польський завод “Полюкс” на якому збирали електролампи. У 1954 році тут з’явився електровакуумний завод, на якому почали виготовляти кінескопи. На початку 90-х років на ньому працювало понад 10 тис. осіб. Та в середині 90-х через економічну кризу завод припинив роботу, а у 1999 році збанкрутував. На початку 2000-х майно заводу почали продавати, виробничі цехи та будівлю заводу знесли. Наразі невелику територію заводу займає Свято-Троїцька церква.

 

 

 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.