Четвер, 25 Квітня, 2024

Про львівську Сенсотеку – інноваційний бібліотечний проєкт, який не має аналогів в Україні

Наше місто – культурна та інноваційна столиця України, тут з кожним роком розробляють нові інноваційні проєкти, які здатні змінити не тільки життя львів’ян, а й життя всього людства, пише Львів Майбутнього.  

Серед таких останніх інновацій у Львові, яку зараз продовжують реалізувати в місті, це проєкт унікальної сучасної бібліотеки – Сенсотеки.  

Сенсотека – унікальний інклюзивний простір для львів’ян 

2

Така Сенсотека – це сучасний інноваційний взірець бібліотеки. Проєкт передбачає, що Сенсотека – це простір не тільки для саморозвитку, а й для спілкування, нових знайомств та обміну безцінним досвідом.  

Сенсотека у Львові розташувалася на вулиці Самчука, 22, в Стрийському парку. Саме львівська Сенсотека стала першим таким в Україні проєктом, який орієнтується на людей з обмеженими можливостями, а також на інтеграцію цих людей в суспільство. 

Сенсотека – це не просто місце книгозбірні, це місце для проведення численних цікавих інтерактивних заходів для львів’ян. Для проведення таких заходів на найкращому рівні новітню бібліотеку обладнали спеціальним обладнанням, технічним маркуванням.  

Сенсотека у Львові унікальна тим, що тут є єдиний в нашому місті принтер, який друкує шрифтом Брайля. Окрім цього, в стінах Сенсотеки – спеціалізоване обладнання для людей з вадами зору. 

3

Заснували Сенсотеку у Львові саме на такому місці – це невипадкове рішення, адже неподалік від бібліотеки розташувалася міська школа для незрячих. В стінах Сенсотеки є всі необхідні умови для комфортного проведення часу людей з інвалідністю. Абсолютно кожна деталь в стінах Сенсотеки пов’язана з інклюзивністю – йдеться про відповідне маркування, навіть плитка в приміщенні Сенсотеки є особливою – вона нековзка заради безпеки відвідувачів книгозбірні.  

Навколо цієї львівської Сенсотеки вже створили цілий простір – спільноту небайдужих львів’ян, активістів, яких об’єднують цінності рівних можливостей між усіма читачами міських бібліотек, а також постійне прагнення розвитку, чогось нового, нестандартних рішень тощо.  

Така Сенсотека у Львові – приклад для всієї країні того, якими мають бути сучасні книгозбірні, а також прикладом створення умов для повноцінної життєдіяльності людей з особливими потребами. Сенсотека може стати прикладом і для інших країн, адже інноваційні рішення сьогодні допомагають долати найважливіші проблеми.  

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.