Середа, 24 Квітня, 2024

У Львові реалізують мегапроект "Зелена лінія", що з'єднає Сихів і центр

Кожного року у Львові погіршується ситуація з громадським та приватним транспортом – як наслідок постійної розбудови та розширення міста. Усе це має доволі негативні наслідки щодо мобільності міста: планові перекриття доріг на реконструкції, значний трафік зумовлюють складнощі з добиранням від однієї точки Львова до іншої. У розвинених містах на допомогу мешканцям приходять альтернативні види транспорту, наприклад, велосипеди. І у Львові почали теж працювати над такого роду проектом, запропонувавши втілити ідею “Зеленої лінії” (фото – візуалізація). Про це пише видання “032“.

Як повідомляє інформаційний портал “lviv-future“, “Зелена лінія” – це мегапроект, який має на меті з’єднати великий спальний район Сихів із центром Львова. Основна концепція: поєднати найбільший житловий масив міста із центральною частиною так званим “зеленим коридором”. Його довжина становитиме приблизно 8 км. У такий спосіб проект має підвищити мобільність міста та стати промоцією активного способу життя. По цій лінії зможуть вільно пересуватись велосипедисти та пішоходи, навіть користувачі моторизованого транспорту.

Як розповіла Марта Пастух – представниця проекту від німецького товариства міжнародного співробітництва “Інтегрований розвиток міст України”, основним завданням проекту є розроблення концепції розвитку для цілого міста, що включає в себе багато різних секторів життя його мешканців, для того, щоби усім було комфортно жити.

Початком основного маршруту буде культурно-освітній центр ім. О. Довженка, що на Сихові. Цей відрізок вестиме до Церкви християн віри євангельської “Голгофа”, а далі за маршрутом: вулиця Лісна — вулиця Гната Хоткевича — вулиця Хуторівка — центральний вхід до семінарії УКУ — вулиця Персенківки — станція “Персенківка” – вулиця Луганська — вулиця Козельницька — Український католицький університет — Стрийський парк — вхід в парк культури (Монумент Слави) — головний вхід в парк культури (вулиця Вітовського). 

Таким чином, “Зелена лінія” з’єднає Сихів із центральною частиною міста через численні громадські об’єкти. Основними магнітами проекту є університетські кампуси та офісні приміщення, також запропонований маршрут перетинає густонаселені місцевості, занедбані території та деякі, досі неосвоєні, зелені зони.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.