Вівторок, 19 Березня, 2024

30 хв – і в Закарпатті: розклад нового авіарейсу "Київ-Львів-Ужгород"

Наприкінці минулого тижня стало відомо, що з 15 березня в Україні запускають новий авіарейс “Київ – Львів – Ужгород”, який здійснюватиме авіакомпанія “Мотор Січ” (фото – умовне). Для цього рейсу будуть викoристoвувати літаки АН-140, АН-24 та АН-74 тк 200. Про це на своїй сторінці у Facebook написав Президент України Петро Порошенко.

Як повідомляє інформаційний портал “lviv-future“, компанія LowcostAvia, вже оприлюднила деталі цього авіарейсу. Відомо, що польоти відбуватимуться один раз на тиждень з 15 березня. За інформацією LowcostAvia, літак вилітатиме з Києва о 10:00 ранку та зупинятиметься у Львові на 1 год 15 хв. З львівського аеропорта в Ужгород літак вилітатиме о 12:30. Тривалість польоту становитиме 30 хв і вже о 13:00 пасажири будуть в Ужгороді. Загальний час польоту з Києва до Ужгорода становитиме 3 години. Про це пише 032.

З Ужгорода літак вилітатиме о 14:30, але у Львові, прибувши о 15:00, буде затримуватись довше. Виліт до Києва з міста Лева розпочинатиметься о 17:50, тому вся дорога з Ужгорода в Київ займатиме більше часу – 4 год 40 хв. Авіаквитки на рейс Київ – Ужгород з пересадкою у Львові коштуватимуть від 699 до 3500 гривень в один бік.

Отож, розклад першого рейсу “Київ – Львів – Ужгород” такий:

графік

 

 

 

 

 

 

Крім того, працівники адміністрації кoмерційнoгo відділу кoмпанії “Мoтoр Січ”, що здійснюватиме авіаподорожі, розповіли, поки рейс “Київ – Львів – Ужгoрoд” буде здійснювати переліт 1 раз у тиждень, однак згодом, зі збільшенням попиту, можливо, кількість тижневих перелетів збільшать. 

До слова, авіакомпанія “Мотор Січ” розпочала виконувати регулярні рейси з Києва до Ужгорода ще у 2013 році. У 2016 році було припинено польоти на 2 місяці, а згодом аеропорт в Ужгороді перестав приймати регулярні рейси. Таке рішення зумовлене тим, що 16 червня 2016 року між Україною і Словаччиною закінчився термін дії міжурядової угоди про передавання відповідальності за забезпечення обслуговування повітряного руху та експлуатацію аеропорту Ужгород. Оскільки аеропорт “Ужгород” розташований неподалік словацького кордону, то для зльоту і посадки в Ужгороді літаки заходять в повітряний простір Словаччини. Цього року Петро Порошенко провів переговори із Президентом Словаччини Андреєм Кіскою і керівники держав дійшли згоди щодо дозволу на відновлення авіарейсів до Ужгорода.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.