П’ятниця, 29 Березня, 2024

Весь комунальний громадський транспорт Львова обладнають Wi-Fi інтернетом

Цими днями у Львові повідомили про те, що незабаром весь комунальний громадський транспорт нашого міста обладнають Wi-Fi інтернетом. Сайт “Львів Майбутнього” з посиланням на “Zaxid.net” розповідає львів’янам, що станом на сьогодні в усьому транспорті “Львівелектротрансу” пасажири можуть використовувати безкоштовний безлімітний доступ до інтернету. Далі на черзі – АТП №1, повідомляє видання. 

Так, в транспорті АТП №1 уже розпочали встановлювати Wi-Fi для користувачів. Поки що на автобуси цього АТП уже встановили 85 точок доступу. Однак вже до середини наступного місяця у всьому громадському транспорті АТП має бути доступним безкоштовний безлімітний доступ до мережі. Додамо, що громадський транспорт, в якому облаштовано Wi-Fі, львів’яни можуть розпізнати через спеціальне маркування. 

Таке обладнання встановлюють безпосередньо в салоні громадського транспорту. Сам водій маршруту не буде мати доступу до цього обладнання: після того, як автобус завівся, система активується автоматично. Про це розповідає менеджер АТП-1 і координатор цього проекту Денис Корольов. Інтернет та обладнання оплачує приватна компанія, яка цим займається по всій країні. Єдиний нюанс – реклама, яку будуть бачити пасажири транспорту перед авторизацією. В цьому полягає основа бізнес-моделі, пише згадане видання. 

Повідомляється також, що ІТ-фахівці уже розпочали працювати над встановленням обладнання на всі нові автобуси, які було придбано АТП-1 ще минулого року. Їхня кількість – 150 автобусів. Завершити процес установки обладнання ІТ-фахівці мають до 16 квітня. 

Нагадуємо, що нещодавно депутати ЛМР під час сесії підтримали петицію про негайне впровадження електронного квитка у громадському транспорті міста. Згідно з прийнятою ухвалою, департаменту житлового господарства та інфраструктури до наступного пленарного засідання треба підготувати дорожню карту. В цій карті має бути інформація щодо вирішення тих питань, які порушили автори в електронній петиції. 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.