П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Трамвай №6 їздитиме тепер довше

Вчора, 4 квітня, ЛКП “Львівелектротранс” ухвалило рішення збільшити тривалість руху трамвая №6. Далі про це розповість lviv-future.com.ua.

Трамвай №6 курсує за маршрутом вул. Миколайчука – фабрика “Світанок” – трамвайне депо №2 – вул. Промислова – вул. Якова Остряниці – станція “Підзамче” – вул. Гайдамацька – палац культури ім. Гната Хоткевича – пл. Старий Ринок – вул. Театральна – ТЦ “Магнус” – церква святої Анни – театр ім. Лесі Українки – пл. Кропивницького – Приміський вокзал – Залізничний вокзал (і в зворотньому напрямку). Інтервал руху становить 10 хвилин.

Додамо, з 7 березня з вулиці Миколайчука почав їздити також трамвай №5, який сполучає вулицю Миколайчука і Академію Мистецтв. Раніше він відправлявся з вулиці Торф’яної, але у 2017 році припинив курсувати через ремонтні роботи спочатку на вулиці Івана Франка, а потім – на Замарстинівській.

Відтепер останній трамвай із вулиці Миколайчука вирушатиме о 23.30, а із Залізничного вокзалу – о 22.55. Раніше ж трамвай №6 їздив до 22.00.

Речник ЛКП “Львівелектротранс” прокоментував цю новину:

«Продовження курсування маршруту на одну годину безпосередньо пов’язано із реорганізацією руху поїздів Укрзалізниці. Відтак, пасажири, що прибувають до залізничної станції Підзамче, мають можливість зручно та швидко добратися до центру міста».

Нагадаємо, з 5 березня ЛКП “Львівелектротранспорт” запустив експериментальний маршрут – трамвай №4, який курсує з Сихова до Залізничного вокзалу.

Електротранспорт у Львові набуває популярності, оскільки він дешевший від маршрутних таксі і курсує максимально приближено до графіка. Єдине, що перешкоджає руху трамваїв – припарковані на трамвайній колії автомобілі чи відсутність електрики. Саме тому ЛКП “Львівелектротранс” планує розширення мережі електротранспорту і закупку нових трамваїв і тролейбусів.

 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.