П’ятниця, 19 Квітня, 2024

На вулицях Львова встановлять гумові стовпці для розділення смуг руху

Незабаром на вулицях нашого міста мають з’явитися гумові стовпці, які встановлять для розділення смуг руху, розповідає сайт “Львів Майбутнього“. Таке рішення прийняла комісія з безпеки дорожнього руху у Львові сьогодні, 10 березня, пише “zaxid.net“. Перші гумові стовпці мають з’явитися на площі Івана Франка (між коліями на площі Франка для покращення руху трамваїв), а також на початку вулиці Богдана Хмельницького, на перехресті Хмельницького та площі Остромисла. 

Для чого ж на вулицях Львова встановлять такі стовпці? Вони будуть виконувати функцію таких собі делініаторів і будуть відмежовувати смуги руху транспорту на вулицях нашого міста. Перевагою гумових стовпців є їхня довговічність, адже вони не пошкоджуються від контакту з транспортом, а також не завдають шкоди транспорту. 

Керівник відділу розвитку ЛКП “Львівелектротранс” Ігор Могила зазначив, що саме на згаданих ділянках вулиць міста є проблема, яка полягає в тому, що автомобілі паркують в межах перехрестя. Цим вони перекривають габарит руху електричного громадського транспорту. Відтак стовпці будуть показувати львівським водіям цей габарит. Тоді автомобілі не будуть блокувати рух на вулицях. Іноді ситуації бувають дуже критичними: через простої на цих ділянках львівських вулиць шкода завдається і львів’янам, які користуються транспортом, і самі водії автомобілів, які також стають заручниками таких ситуацій. 

Нагадуємо, 4 квітня у прес-службі Львівської міської ради повідомили про те, що незабаром Львів ще на один крок просунеться у впровадженні електронної системи квитка: за кілька місяців транспорт мають обладнати валідаторами. 12 лютого цього року відбулося розкриття пропозицій від учасників тендеру щодо реалізації проекту єдиного електронного квитка в громадському транспорті Львова. Технічні пропозиції щодо розробки, постачання, встановлення та обслуговування нової системи оплати проїзду у львівському громадському транспорті подали 6 консорціумів. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.