Субота, 20 Квітня, 2024

У Львові запровадять новий дорожній знак

31 жовтня депутати на пленарному засіданні прийняли рішення запровадити нові дорожні знаки і розмітку для позначення місць для авто, в яких їдуть батьки з дітьми та немовлятами. Далі розповість “Львів Майбутнього”.

Начальник управління транспорту Львівської міської ради Орест Олеськів каже, що нові дорожні знаки впровадили для того, аби запровадити гендерну нейтральність та дати додаткові можливості для паркування.

Юлія Гвоздович, голова комісії законності, депутатської діяльності та свободи, зауважує, що на знаку, затвердженому в 2017 році, була зображена жінка з візочком. Це суперечить гендерній рівності, адже питання батьківства рівне як для жінки, так і для чоловіка.

Такі дорожні знаки розмістять на парковках супермаркетів, аби сім’я з немовлям мала більше можливостей та простору витягти та розкласти дитячий візочок.

Депутати ЛМР підтримали запровадження нового знаку ЛЕ002-1 та ЛЕ002-2 – “Місце для паркування автомобілів батьків з дітьми”. Скоро у Львові біля супермаркетів з’являться експериментальні таблички.

Поки що за недотримання умов цих знаків карати не будуть. Проте Міськрада звертається до Кабміну з проханням узаконити ці знаки і внести зміни до ПДР.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.