П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Вчимось по-новому: у Львові проведуть унікальний урок історії

27−29 листопада у місті Лева на площі Ринок проходитиме квест “Якось у Львові”. Таку цікаву подію організовують за мотивами першого дитячого коміксу про Львів “Таємниці львівського годинникаря”. Вищезазначену інформацію надали у прес-службі Львівської міської ради.

Як інформує “lviv-future“, у незвичному, але надзвичайно цікавому уроці історії візьмуть участь учні 5-их класів із шести шкіл з різних районів міста Львова. Метою такого чудового заходу є показ дітям того, що вчити історію міста можна у новому форматі, а загалом – здобувати знання може бути цікаво, захоплююче, незвично та креативно. Зокрема, про це розповіла Світлана Норець, начальник відділу промоції Львова ЛМР. Крім того, вона додала, що рідне місто Львів ховає у собі чимало таємниць, які можуть розгадати тільки ті, хто його насправді любить і пізнає. Організатори прагнуть розповісти дітям у цікавій незвичній формі інформацію, яку, напевно, вони до цього часу не знали. 

До слова, “Таємниці львівського годинникаря” – це перший дитячий комікс про Львів за мотивами казок Марічки Крижанівської. Художником цього мистецького творіння є Софія Марійчин. В основі творчого проекту – захоплива розповідь, поміж якою маленькі читачі знайомляться з історичними постатями, легендами про Львів. Цей комікс – чи не найкраща мотивація дізнаватися про історію нашого міста, країни, чи світу самостійно.

“Таємниці …” описують фантастичну історію, яка могла статися тільки у Львові, – місті історій, магії та неймовірних людей. Допитлива дівчинка Соля пізнає своє місто і його таємниці через портал часу. Вона опиняється у Львові середини ХІХ століття і має його врятувати від чаклунки Бузинової пані. Соля потрапить і у часи князя Лева. Побачить Львів із замками, потужними мурами, місто яке щойно розбудовується, але потерпає від прокляття шамана.

Марічка Крижанівська розповіла, чому саме її зацікавив жанр комікс. Вона вважає, що діти є найважливішою інвестицією не лише міста, а й кожної країни, яка прагне бути успішною. Саме тому Марічка з колегами вирішили зробити цікавий і дуже нетиповий промоційний продукт — комікс, який націлений на читачів віком 5 — 10 років, але й жодного дорослого така креативна робота – чи то комікс, чи незвичний урок історії, в жодному разі не залишить байдужим.

Львівські освітяни зазначають, що такі “нетипові” уроки є частиною загальної Програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2017−2020 роки, затвердженої ухвалою Львівської міської ради у жовтні 2016 року. 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.