Середа, 24 Квітня, 2024

За Львовом будуватимуть першу платну дорогу у регіоні: коли саме?

В Україні зараз реалізовують масштабний проект GO Highway, який передбачає будівництво автомобільних магістралей міжнародного значення. На цей проект держава виділила 4 мільярди гривень. Про це повідомляє українська компанія Укравтодор.

Як інформує “lviv-future“, у рамках цього мегаплану у 2019 році планують відремонтувати понад 108 кілометрів українських доріг. Протягом минулих двох років Укравтодор у межах реалізації GO Highway вже повністю відремонтував трасу Львів – Умань у Львівській, Тернопільській областях, забезпечивши якісний проїзд для всіх категорій транспорту дорогою 2 категорії на ділянці Львів – Хмельницький та частково у Вінницькій та Черкаській областях.

Загалом проект GO Highway поділено на два великі етапи. Перший має завершитись до 2020 року, а другий, відповідно, розпочатись у 2020 році. Останній передбачає будівництво у межах Львівщини платної дороги та великої об’їзної дороги з північного боку області.

За офіційним повідомленням Укравтодор, у 2020 році планують розпочати будівництво першої концесійної дороги Львів – Краковець, збудувати північну об’їзну трасу Львова та з’єднання М-09 з дорогою М-06 Київ-Чоп біля Золочева. Згодом будуть реконструювати та розширювати до 4 смуг увесь коридор об’їзної дороги. На цьому етапі Укравтодор планує залучати кошти інвесторів та МФО. Загалом для повної реконструкції GO Highway необхідно 3-5 років. 

У результаті, наприкінці проекту Міжнародний коридор має з’єднати чорноморські порти в Херсоні, Миколаєві та Одесі з польськими портами у Балтійському морі в Гданську та Гдині. Україною транспортний коридор пройде за маршрутом Львів – Тернопіль – Хмельницький – Вінниця – Умань – Одеса – Миколаїв – Херсон. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.