Субота, 27 Квітня, 2024

З 1 лютого вартість проїзду у міських автобусах Львова зросте: на скільки?

З 1 лютого вартість проїзду у міських автобусах Львова зросте до 7 грн. Таку новину повідомив Сергій Бабак, заступник міського голови з питань ЖКГ, під час брифінгу 23 січня.

Як інформує “lviv-future“, питання про підняття тарифу на проїзд у міських автобусах Львова розглянуть 25 січня під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради. Дане рішення буде дійсним та має вступити у дію з 1-2 лютого, одразу після публікації його у пресі. Також Сергій Бабак додав, що головною умовою при збільшенні вартості проїзду в автобусах Львова було безкоштовне перевезення пенсіонерів та людей з інвалідністю. Останнє рішення також буде розглянуто 25 січня.

Крім того, Сергій Бабак зазначив, що на даний час економічно обґрунтований тариф проїзду в міських автобусах становить 8 грн 21 коп. У мерії кажуть, що підняття вартості до такого рівня є занадто високим, тому збільшили лише на 2 гривні. Пан Сергій підкреслив, що різницю між обґрунтованим та встановленим тарифом міським перевізникам буде компенсувати Львівська міська рада. На це передбачено кошти з бюджету – близько 240 000 000 гривень. Також у міській раді розповіли, що наразі підвищувати тарифи на проїзд у львівському електротранспорті не планують. Про це пише інформаційне видавництво zaxid.net.

Зазначимо, львівські маршрути сьогодні обслуговує комунальне АТП №1 та 4 приватні перевізники: “АТП-14630”, “Міра і К”, “Фіакр-Львів” та “Успіх БМ.”

Пригадаємо, востаннє тариф на проїзд у автобусах Львова збільшували у грудні 2017 року. Тоді вартість змінили з 4 грн на 5 грн. Крім того, впродовж останніх місяців вартість проїзду у міських транспортах збільшили у багатьох містах України. Зокрема, у Тернополі в листопаді проїзд збільшили з 5 грн до 6 грн, у Черкасах – з 4 грн до 5 грн, а в Чернігові у грудні вартість проїзду у міських маршрутках підняли з 5 грн до 6 грн.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.