П’ятниця, 29 Березня, 2024

На Коперника облаштують вело-пішохідну доріжку за майже 6 млн гривень

Цього року у Львові планують реконструювати верхню частину алеї вулиці Коперника, що розташована між вулицями Грабовського та Академіка Колесси. Реалізовувати проект можуть розпочати вже навесні. Про це у коментарі 032.ua розповів львівський посадовець, директор ЛКП “Інститут просторового розвитку” Олег Шмід.

Як повідомляє інформаційний портал “lviv-future“, за задумом проектантів це має бути спільна велосипедно-пішохідна доріжка, яка дасть доступ дітям до того закинутого та занедбаного куточку під мурами монастиря святого Лазаря. Зі слів посадовця, у рамках проекту облаштують умови для підйому велосипедистів на верхню частину алеї. Також обіцяють встановити пандуси та зробити сходи для пішоходів. Наявність підпірної стіни дасть можливість безпечно розширити стежку, що дасть достатньо місця як для пішоходів, так і для велосипедистів. У місцях розширення цієї алеї планують встановити лавки для відпочинку людей. Також тут заплановано оновити зелені насадження, посадивши нові кущі та дерева.

У рамках цієї теми Олег Шмід повідомив, що вже цього місяця планують провести експертизу та оголосити тендер. Останній буде тривати десь місяць або півтора, що означає, за словами посадовця, що десь на початку квітня, можливо, почнеться будівництво велосипедно-пішохідної доріжки. Наостанок Олег Шмід додав, що точна дата старту робіт залежить від замовника, тобто від Галицької райадміністрації.

Юрій Послідніченко – інженер-проектувальник у частині кошторисної документації у ЛКП “Інститут Просторового Розвитку” розповів, що хоч будівництво ще не пройшло експертизу, проте на сьогодні вже є попередні підрахунки вартості цього проекту – це приблизно 5 млн 800 тис грн. У цю суму входять такі типи робіт: вантажні роботи, облаштування тротуарних покриттів, опірних стін, освітлення інженерних мереж, водовідведення, польовові роботи, укріплення стіни, а також озеленення та встановлення вуличних меблів.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.