П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Який вигляд матиме нова пл. Двірцева, що перед Залізничним вокзалом, та коли розпочнуть роботи

Цього року у Львові заплановано розпочати роботи з виконання мегапроекту – реконструкції пл. Двірцевої, тієї, що біля Залізничного вокзалу. Тут заплановано збільшення інфраструктури громадського транспорту, збільшення кількості зупинок, облаштування громадського простору, облаштування сучасного фонтану, підземного паркінгу тощо. Загалом роботи триватимуть 2 роки.

Як повідомляє інформаційний портал “lviv-future“, старт роботи реконструкції площі перед вокзалом має відбутись 1 березня 2019 року. Тут розпочнеться перший етап робіт, який передбачає закриття першої (правої) частини площі. Також з 1 березня водіям приватних авто буде заборонено під’їжджати до вокзалу. Сюди можна буде під’їхати лише громадськими видами транспорту. Усі автобуси курсуватимуть максимально довго, допоки це дозволятимуть роботи, для них буде залишена окрема смуга. Також зможуть під’їздити до вокзалу і таксі. Автобуси міжнародного та міжміського сполучення з часом будуть переведені на Приміський вокзал.

Вже з 1 квітня тимчасово буде закрито автостанцію, а, приблизно, з 15 травня трамваї перестануть курсувати до вокзалу, а будуть розвертатися на вул. Городоцькій, біля депо. Про це пише lviv1256.

Другий великий етап робіт продовжать у 2020 році. На цей період заплановано реконструкцію лівої частини площі. У кінцевому результаті на місці скверу та автостоянки буде облаштовано великий громадський простір з хідниками, лавками та деревами, а під ним збудують підземний паркінг. Також на площі сконструюють новий фонтан, який матиме вигляд струмочка. 

Зазначимо, замовником робіт є ЛКП “Львівавтодор”, а виконавцем робіт, відповідно до тендеру, ТзОВ “Онур Конструкціон Інтернешнл”. Сам проект реконструкції площі розробило ЛКП “Просторового розвитку”. Загальна вартість робіт на пл. Двірцевій становить близько 165,5 млн грн.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.