Субота, 27 Квітня, 2024

Де на Львівщині планують облаштувати інноваційні надземні переходи?

У міжмережжі з’явилась інформація, що 31 січня відбулось засідання керівників Служби автомобільних доріг та проектантів, де було обговорено питання транспортної розв’язки та раціональної організації руху у селі Зимна Вода. Дане питання було прив’язано до імені відомого Народного депутата України Богдана Дубневича, який ніби то ініціював дане обговорення.

Як повідомляє інформаційний портал “lviv-future“, питання транспортної реорганізації руху у с. Зимна Водна передбачає облаштування двох кільцевих розв’язок – при заїзді (виїзді) у село із Західного обходу Львова та на перехресті доріг Львів-Шегині та Львів-Самбір (поблизу стаціонарного поста патрульної поліції). Крім того, у цій темі порушили питання  розширення траси Львів-Шегині біля магазину “Лілія”, де, власне, і виникла ідея влаштування інноваційного надземного пішохідного переходу. Про це пише львівське видання zik.ua.

Голова Зимноводівської ОТГ Володимир Гутник розповів ЗМІ, що справді у їх селі існує така нагайна проблема транспортної розв’язки, адже від мешканців постійно надходять скарги щодо швидкісного руху у їх населеному пункті. Також мешканці села говорять про завжди важкий заїзд та виїзд до/зі своїх домівок через величезний потік машин. Крім того, існує вузька ділянка дороги, де часто трапляються ДТП, чим завдають матеріальної шкоди жителям Зимної Води, ламаючи огорожі та турнікети, вже не говорячи про основне – постійну загрозу життя для перехожих.

Очільник Зимної Води, до речі найбільшого за кількістю населення селі України, також  повідомив, що наразі жодного офіційного плану зміни руху немає, все на стадії розробки. Сьогодні дане питання вивчають інженери Служби автомобільних доріг Львівщини. Хто буде розробляти проекти та платитиме гроші визначатимуть вже незабаром на конкурсі.

У соцмережах мешканці активно обговорюють цю ідею: одні радіють майбутнім змінам, інші ж до цього ставляться доволі скептично. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.