Середа, 24 Квітня, 2024

Як в Європі: незабаром у Львові відкриють надсучасний "Музей міста"

Львів – це “Місто із запахом кави та шоколаду”, “Місто серед дощів”, “Серце Галицької землі”, “Культурна столиця Європи”… Список ще можна продовжувати довго, але всі ці назви говорять про одне місце на Землі – місто Лева. Львів вабить кожного своєю неповторністю, своїм живим стилем та славиться великою кількістю видатних місць і пам’яток архітектури, музеїв. От і незабаром у Львові має з’явитись ще одне “цінне” місце – “Музей міста”. Про це пише видання Tvoemisto.tv.

Як повідомляє інформаційний портал “lviv-future“, задум та проект нового у Львові музею існує вже давно, однак завершити втілювати його мають тільки наприкінці 2019 року. Мова йде про сучасний інноваційний “Музей міста”. Його облаштовують у пивницях львівської Ратуші. Вхід буде збоку фонтану Нептуна, де зараз висить тимчасова табличка “Тут буде Музей міста”. Загальна вартість реставраційних робіт у центральних підземеллях міста становить майже 5,5 млн грн (5 443 711 грн). Усі будівельні роботи виконує ТОВ “Неодім Захід”. Засновницею компанії є жителька Львова Маріанна Паславська. Про це розповіла керівниця Музею Тетяна Бей.

Також очільниця майбутнього музею зазначила, що ініціатором такого проекту є громадська спілка “Музей міста” спільно з Львівською міською радою. За її словами, на даний час у підземеллях музею тривають ремонтно-реставраційні роботи, які заплановані до кінця 2019 року. Урочисте відкриття “Музею міста” заплановано на початок наступного року, тобто у 2020 році. Наразі в команді інституції тільки двоє людей. Музей планують відкрити у форматі простору змінних виставок. Це буде певний майданчик, де митці зможуть реалізовувати свої виставкові проекти.  

Паралельно з ремонтними роботами інституція “Музею міста” вже бере участь у численних культурних та історичних заходах Львова, як наприклад, День музеїв, чи Рік Івана Левинського. “Музей міста” спільно з управлінням туризму Львівської міської ради і музеєм Івана Левинського створюють туристичний маршрут, спеціальну карту і буклети з роботами архітектора.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.