Четвер, 25 Квітня, 2024

В Україні відкриють ще один міжнародний аеропорт: де саме?

Вже на осінь цього року в Україні планують відкрити ще один міжнародний аеропорт (фото – умовне). З’явиться ще одне летовище у Київській області. Таку інформацію оприлюднив Будівельно-інформаційний портал, пише zik.

Як інформує “lviv-future“, першоджерелом такої новини стала прес-служба Міністерства інфраструктури України з посиланням на заяву глави відомства Володимира Омеляна. Мова йде про аеропорт “Біла Церква”, де до кінця поточного року заплановано відкрити МПП. Тут у 2018 році було здійснено сімдесят три авіаційні операції, що стало рекордом за останні вісімнадцять років роботи підприємства.

У найближчому майбутньому після відкриття міжнародного пункту пропуску влада очікує на аеродромі “Біла Церква” поступового зростання кількості авіаційних операцій. За попередніми прогнозами їх має бути до 300 на рік. Такий проект вирішено здійснити, щоб підвищити інвестиційну привабливість аеропорту, зробити його конкурентоспроможним в сфері ремонту та авіаційних вантажних перевезень.

У прес-службі відзначили, що після відкриття МПП з “Білої Церкви” будуть здійснюватися прямі рейси з/в інші країни. Це збільшить число повітряних суден, які потребують технічного обслуговування чи ремонту. Офіційне відкриття міжнародного пункту пропуску “Біла Церква” заплановано на осінь 2019 року. 

Пригадаємо, 5 лютого 2019 року у Києві відбулась прес-конференція щодо планів з розвитку авіаційної галузі в Україні на 2019 рік. Під час зустрічі міністр інфраструктури України Володимир Омелян відзначив досягнення керівництва Міжнародного аеропорту “Львів” імені Данила Галицького, яке за короткі терміни у рази збільшило пасажиропотік. До слова, сьогодні з львівського летовища за кілька євро (10-15) можна полетіти у Європу.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.