Четвер, 28 Березня, 2024

Реконструкція пл. Двірцевої: стало відомо, коли під'їзд до вокзалу буде заборонено приватним авто

Вже незабаром у Львові розпочнуть роботи з реконструкції пл. Двірцевої, що перед Головним залізничним вокзалом міста. Цей проект почали розробляти у 2016 році, візуалізацією зайнялось ЛКП “Інститут просторового розвитку”. Розпочати втілювати його будуть у 2019 році і триватиме реконструкція площі приблизно 2 роки.

Як повідомляє інформаційний портал “lviv-future“, старт роботи реконструкції площі перед вокзалом має відбутись 1 березня 2019 року. Тут розпочнеться перший етап робіт, який передбачає закриття першої (правої) частини площі. Це також означає, що з 1 березня (фактично з 3 березня, бо вихідні на ці дні припадають) водіям приватних авто буде заборонено під’їжджати до вокзалу, винятком стануть лише таксі. Сюди можна буде під’їхати лише громадськими видами транспорту. Усі автобуси курсуватимуть максимально довго, допоки це дозволятимуть роботи, для них буде залишена окрема смуга. Автобуси міжнародного та міжміського сполучення трохи згодом будуть переведені на Приміський вокзал. Про це пише 032.ua.

Наступний етап робіт по реконструкції площі Двірцевої планують розпочати вже 1 квітня – тоді закриють частину, де розташований Автовокзал. В рамках чергового, третього етапу, що розпочнеться приблизно 15 травня, до вокзалу не курсуватимуть трамваї, а будуть розвертатись біля депо (вул Городоцька).

Загалом мегаплан пл. Двірцевої передбачає значно розширити інфраструктуру громадського транспорту; збільшити кількість зупинок – спеціальних майданчиків для швидкої висадки пасажирів – kiss&ride; облаштувати та облагородити на сучасний лад громадський простір, де буде фонтан, лавочки, квіти. Крім того, для водіїв створять великий паркінг на 400 місць – підземний та надземний, а пасажири пересуватимуться широкою пішохідною дорогою.  

Зазначимо, реконструкцією площі займатиметься ТзОВ “Онур Конструкціон Інтернешнл”, яке 26 вересня перемогло на аукціоні щодо вибору переможця. Загальну вартість капітального ремонту площі оцінили у 165 505 100,10 мільйонів гривень.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.