П’ятниця, 26 Квітня, 2024

У Львові зростуть тарифи на водопостачання: на скільки "Львівводоканал" підвищив ціну та відколи це діятиме?

Стало відомо, що незабаром у Львові вступлять у дію нові підвищені тарифи на воду. Рішення щодо цього вже затвердила Національна Комісія для ЛМКП “Львівводоканал”. Таку інформацію оприлюднено у прес-службі Львівської міської ради, пише видання 032.ua

Як повідомляє інформаційний портал “lviv-future“, 26 лютого відбулося засідання Національної Комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, у формі відкритого слухання, на якому були ухвалені рішення про встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення для усіх категорій споживачів. Зокрема, таку інформацію надали у планово-економічному відділі ЛМКП “Львівводоканалу”.

Отож, відповідно до новоприйнятого рішення, абоненти будуть сплачувати на 12−13,2% більше за послуги, які надає ЛМКП “Львівводоканал”.

Вартість послуг для мешканців багатоквартирних будинків зросте на 1 гривню, 69 копійок та становитиме 15 гривень і 73 копійки — це разом за водопостачання і водовідведення 1 м³ з врахуванням ПДВ. Для юридичних споживачів та мешканців приватного сектору тариф зросте на 1 гривню, 70 копійок та становитиме 14 гривень, 61 копійку; для оптових споживачів тариф зросте на 63 копійки та становитиме 5 гривень, 56 копійок.

У планово-економічному відділі ЛМКП “Львівводоканалу” таке коригування тарифів пояснюють зростанням витрат на електроенергію та оплату праці, зростанням мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму, а також витратами на єдиний соціальний внесок. Нові тарифи набудуть чинності з 15 березня 2019 року, але не швидше, ніж про це зроблять офіційну публікацію у газеті “Урядовий кур’єр”.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.