Шампанське — іскристий алкогольний напій, який асоціюється зі святковими подіями. Він виготовляється з винограду, вирощеного в регіоні Шампань у Франції, буває білим і рожевим, а також із різними ступенями солодкості.
Як вибрати найкраще шампанське
Ніхто не хоче зіпсувати враження про свято. Тому, підбираючи закуски та напої до застілля, кожен прагне придбати що-небудь перевірене. Якщо ж ви знайшли те, чого ніколи не куштували, замовте мінішампанське, щоб заздалегідь його протестувати та оцінити смакові якості. Під час вибору слід звернути увагу на клас ігристого, що визначає його цінову категорію:
- Недороге (non-vintage). У складі має сировину різних років, гарно підходить для повсякденного споживання.
- Вінтажне (vintage). Виробляється з урожаю, зібраного в певні роки.
- Преміум (prestige cuvées). Представляє найдорожчий варіант і випускається в обмежених кількостях.
Звичайно, компанії зі світовим ім’ям приділяють багато уваги навіть продукції широкого вжитку. Тому, купуючи вино на урочистість, треба визначитися з брендом. Це дасть змогу не помилитися, навіть якщо ви ніколи до цього не куштували якийсь сорт.
Чому люди люблять шампанське
Таке вино можна подавати як аперитив, а також поєднувати з різними стравами. Його універсальність дозволяє придбати вподобаний стиль онлайн на MAUDAU та насолоджуватися ним за найрізноманітніших обставин:
- Особливий привід. Шампанське зазвичай асоціюється зі святковими моментами й урочистими подіями, такими як дні народження, весілля, ювілеї та Новий рік. Це напій, що допомагає створити веселий, радісний настрій.
- Рідкісний смак. Ігристе має своєрідне амбре, що відокремлює його від інших видів алкоголю. Кожен сорт відрізняється унікальними смаковими властивостями: напій може бути пікантним, ягідним, фруктовим, із нотками пшениці, дріжджів або цитрусових. Це робить його привабливим для людей, які цінують різноманітність.
- Унікальний метод бродіння. Процес ферментування, відомий як шампанізація, відрізняється від інших способів створення вина, бо включає вторинне бродіння в пляшках. Це надає продукту своєрідну ігристість і шипучість, робить його більш особливим та привабливим для споживачів.
- Символ статусу та розкоші. Слабоалкогольні напої часто асоціюються з престижем. Ігристе виступає показником майстерності виробників, його вживання підкреслює соціальний та економічний успіх. Тому шампанське пропонують на ділових зустрічах і вечірках, де необхідно справити враження та порадувати своїх гостей приємним смаком.
Звісно, приводи повністю індивідуальні та відрізняються для кожної людини. Але будь-яка підстава спрямована викликати насолоду процесом вживання чудового вина. Піднімаючи келихи з шампанським, родичі, колеги та друзі відзначають важливі події у своєму житті, роблячи ці моменти більш яскравими та пам’ятними.