Вівторок, 16 Квітня, 2024

З Києва до Львова за 37 хвилин: зустрічайте hyperloop

Національна академія наук України розробила маршрути потяга Hyperloop. Визначили 8 маршрутів для вакуумних потягів, що розиватимуть швидкість до 1 тис. км / год, передає видання gazeta.ua.

Як пише “lviv-future“, науковці визначили час перебування потяга Hyperloop в дорозі.

Зокрема:

  • відстань від Києва до Львова він долатиме за 37 хвилин;
  • від Києва до Одеси – за 35 хвилин;
  • від Києва до Харкова – за 33 хвилини;
  • від Києва до Дніпра – за 32 хвилини;
  • від Харкова до Львова – за 1 годину 4 хвилини;
  • від Одеси до Львова – 47 хвилин;
  • від Дніпра до Львова – 1 годину;
  • від Києва до Вінниці – 19 хвилин.

Дослідження проводили на замовлення Міністерства інфраструктури України. Його виконали установи Національної академії наук. Зокрема, Інститут економіки та прогнозування, Інститут геотехнічної механіки імені Полякова, Інститут транспортних систем і технологій.

Якщо компанія Ілона Маска схвалить цей проект, його почнуть впроваджувати цього року. Будуватимуть його за рахунок приватних інвестицій.

Hyperloop – це проект різновиду вакуумних поїздів, який був запропонований американськими інженерами у 2003 році. Згодом цю ідею підхопив винахідник Ілон Маск, який також є співзасновником фонду SpaceX.

Система потяга використовує магніти і турбіни, які запускають капсули на магнітній подушці для руху з “космічною” швидкістю по вакуумних трубах. 

Можливість перевезення вантажів на Hyperloop з’явиться у 2019 році, а пасажирів – у 2021 році. Для цього потрібно вирішити ряд технічних та логістичних проблем.

Ілон Маск планує впроваджувати такий вид транспорту між містами, відстань яких менша за 1600 км один від одного, бо для більш тривалих подорожей підійдуть надзвукові літаки, вважає винахідник.

Поруч з Hyperloop Transportation Technologies, Укроборонпром, “Агентством розвитку Дніпра”, Інтерпайпом, Unit.city, Українським інститутом майбутнього, Південмашем та Каховським заводом електрозварювального устаткування Національна академія наук України є одним із партнерів проекту HypeUA.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.