Четвер, 25 Квітня, 2024

В українських потягах з'являться душові кабіни та пеленальні столи

Вже незабаром українці зможуть їздити з більшим комфортом. Адміністрація “Укрзалізниці” повідомила, що для українських потягів закупили нові вагони, які обладнані душовими кабінами, пеленальними столами, а крісла у них високого рівня зручності. Зокрема, про це повідомив керівник ПАТ “Укрзалізниця” Євген Кравцов. Про це пише Громадське.

Як повідомляє інформаційний портал “lviv-future“, першочергово потяги з такими вагонами вже цього року запустять на маршрут міжнародного сполучення “Київ-Відень-Київ”. Такі сучасні вагони створюють на Крюківському вагонобудівному заводі. Саме там “Укрзалізниця” і закупила їх. У кожному купленому вагоні є душові кабіни, а у кожному купе – умивальники. Поряд з душовими кабінами та умивальниками у вагонах є також пеленальні столики для матерів з немовлятами. Ці сучасні облаштування вагонів мають значно покращити умови перебування пасажирів у потягах. Крім того, за словами Євгена Кравцова, сучасні вагони закупили не лише для купе та СВ, а й для потягів міжнародного сполучення.

Пан Кравцов розповів, що ці нові вагони в Україні приймуть в експлуатацію після сертифікації європейськими колегами. Зараз на черзі – отримання усіх відповідних дозвільних документів на курсування до країн Європейського Союзу та зустрічі з угорськими та австрійськими залізничниками. Заплановано, що ці нові вагони РІЦ будуть курсувати на маршруті Київ-Відень-Київ.

До слова, вже у ці дні стало відомо, що “Укрзалізниця” призначила додаткові поїзди до Великодня і травневих свят. У період з 26 квітня по 5 травня будуть курсувати сім додаткових поїздів і додаткових рейсів графікових поїздів. Про це йдеться на сайті УЗ. Це пов’язано з тим, що цього року в українців буде аж п’ять вихідних днів поспіль з 27 квітня по 1 травня, адже великодні свята (28, 29 квітня) плавно перейдуть у травневі вихідні (1 травня). “Укрзалізниця” заздалегідь готується до днів підвищеного попиту на перевезення у ці дні, тому і збільшила кількість поїздів. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.