Досить часто усі сільськогосподарські рослини потребують додаткового споживання поживними мікроелементами. Адже вони дуже необхідні для нормального росту рослин та їх розвитку. Мікродобрива – це ті речовини, які містять у собі різноманітні елементи (азот, фосфор, кальцій і т.д.). В цій статті ми розповімо про основні види мікродобрив та де їх придбати у Львові.
Купівля добрив у Львові
Садівники-початківці не рідко знаходять не якісні добрива. Адже різноманітних платформ, які розповсюджують ці речовини, дуже велика кількість. Тому, варто звернутися до сайту Аптека садівника. Це чудовий сайт з якісною продукцією:
- мікродобрива та стимулятори росту;
- гербіциди, інсектициди та допоміжні речовини;
- ягідні та фруктові дерева й кущі;
- овочі;
- протиотруйні речовини.
Понад десять років Аптека садівника контролює якість власного виробництва та готових продуктів. Ціни, доступні кожному, доставка по всій Україні (в тому ж числі й у Львів та область) та гарантія усіх препаратів.
Види мікродобрив
У багатьох грунтово-кліматичних зонах при тривалому використанні великих доз міндобрив виникає необхідність у використанні різних мікродобрив. Особливо гостро питання про застосування мікродобрив стоїть на осушених торф’яних ґрунтах, зрошуваних землях, на грунтах легкого механічного складу.
Мікродобрива розрізняють за місткістю мікроелементів. Найбільш поширені в рослинництві:
- борні – ця речовина необхідна рослинам протягом усього життя, а особливо необхідний молодим, зростаючим органам. Його нестача призводить до захворювання та відмирання точок росту. Дуже важлива роль бору на вапнованих дерново-підзолистих грунтах, оскільки вапнування зменшує доступність бору для рослин;
- марганцеві – цей елемент вкрай необхідний в реакціях, які відновлюють та окислюють рослини. Нестача та надлишок марганцю впливає на ріст та розвиток рослин дуже негативно;
- молібденові – мікроелемент впливає на відновлення нітратів та на фіксацію атмосферного азоту. Його нестача пригальмовує процес відновлення нітратів в рослинах, а це призводить до погіршення якості врожаю;
- цинкові – цинк входить до складу 30 ферментів, бере участь в білковому та фосфорному обміні, синтезі аскорбінової кислоти, ростових речовин та тіаміну, підвищує водоутримуючу силу рослин;
- мідні – під впливом цього мікроелементу дозрівання врожаю прискорується, а ймовірність захворювання на грибкові захворювання значно знижується.