Вівторок, 23 Квітня, 2024

У Львові зведуть новий пішохідний міст

23 серпня, у День Державного Прапора України, у місті Лева відбулась урочиста церемонія з нагоди відкриття Меморіалу пам’яті Героїв Небесної Сотні, на якому викарбувані імена 107 полеглих та їхні зображення. Сама меморіальна споруда – це лише перший етап масштабного проекту, над розробкою якого працювали львівські архітектори, зокрема Андрій Лесюк, Марія Яструбчак, Христина Пундак. За рахунок спеціального фасадного матеріалу – кортенівської сталі, що в залежності від погодних умов має здатність змінювати забарвлення, стела нагадує барикаду, яка палає. Також там знаходиться 3 оглядових майданчики.

Реалізація першої частини проекту (стела, оглядові майданчики, сходи) обійшлась місту у 20 мільйонів гривень. Львівський мер Андрій Садовий, який був присутній на урочистостях, озвучив плани щодо другої частини пам’ятного комплексу, а саме – зведення нового пішохідного мосту. Про це повідомляє інформаційне інтернет-видання lviv-future.com.ua.

Міст пролягатиме над вулицею Максима Кривоноса. Закінчити його будівництво мають намір вже до наступного року. Зараз план будівництва проходить фінальну стадію експертизи. Незабаром оголосять конкурс інвесторів на спорудження канатної дороги європейського зразка на Високий Замок, в рамках якого і відбуватиметься будівництво моста.

Новостворений міст має поєднати монумент з другим найстарішим місцевим парком – “На валах”, в межах якого розташована Порохова вежа. Згідно з проектом на мості буде спеціальне сталеве покриття з вирізаними іменами Героїв Небесної Сотні. Краплі дощу, які стікатимуть в дощову погоду крізь літери, будуть символізувати “вічні сльози” за полеглими, а на сонці вирізані літери підсвічуватимуться. 5 плит, розміщених на мості, нагадуватимуть про 5 пекельних днів Майдану, коли загинуло найбільше людей. 

Також у листопаді планують озеленити територію, де розташований меморіал. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.