Субота, 20 Квітня, 2024

В Личаківському парку облаштовують велодоріжку

Цими днями в Личаківсьому парку Львова розпочалися ремонтні роботи, пише сайт “Львів Майбутнього”. Перед безпосереднім початком ремонтних робіт на головній алеї парку та початком облаштування велосипедної доріжки в районі вулиць Пасічної та Центнарівка зробили водовідведення, а зараз в Личаківському парку буквально киплять ремонтні роботи. 

Що передбачає проєкт ремонту Личаківського парку? 

Проєкт ремонту Личаківського парку передбачає наведення порядку в парку. Сам проєкт не передбачав облаштування водовідведення, однак підрядна організація здійснила це і уможливила початок ремонтних робіт на алеї парку та облаштування велосипедної доріжки.  

Проєкт також передбачає облаштування освітлення на всій території Личаківського парку, адже досі тут освітлення жодного не було. Також планують закупити паркові меблі та зробити цілковиту реновацію ігрових дитячих майданчиків, яких в Личаківському парку має стати чотири після завершення ремонтних робіт і цілковитої реалізації проєкту. Зараз же на території парку знаходиться старий спортивний майданчик, який перебуває в аварійному становищі.  

Личаківський парк

В міській раді ще минулого року заявили про те, що на оновлення загального вигляду Личаківського парку готові витратити більше 30 мільйонів гривень.  

Зазначимо, що в Личаківському парку також обіцяли облаштувати спеціальний майданчик, на якому б господарі мали змогу вигулювати домашніх улюбленців. Тоді ж в міській раді Львова обіцяли, що всі ремонтні роботи мають завершитися до кінця 2019 року.  

Планувалося, що в Личаківському парку з’явиться 800 квадратних метрів велосипедної доріжки, а ще – близько кілометра паркової алеї.  

Історія питання 

На стан Личаківського парку неодноразово скаржилися мешканці району, особливо батьки, які тут гуляють зі своєю малечею. Батьки нарікали, що тут немає можливості залишити дитину самостійно гратися на майданчику, адже той перебуває в аварійному стані.  

Ще восени 2018 року у Львові провели тендер на реконструкцію Личаківського парку. Тоді ж за результатами тендеру уклали договір з компанією-переможницею тендеру. Нею стало ТзОВ “Інвестиційна компанія “Укрбудсервіс”.  

Зазначимо, що Личаківський парк вважається пам’яткою садово-паркового мистецтва місцевого значення з 1984 року. Розташований в Личаківському районі міста і загальна площа його перебільшує 12 гектарів. Сьогодні в парку росте зелена окраса міста – берези, каштани, липи, клени. Однак головною “родзинкою” і окрасою Личаківського парку є чорна сосна – дерево, яке росте переважно на висотах від рівня моря до 2000 метрів. Чорна сосна росте у Малій Азії та на Кіпрі, а у Львові прикрашає великий парк на Личакові.  

Сьогодні в Личаківському парку міста також діє комплексно-спортивна база Львівського державного університету фізичної культури “Стадіон Скіф”.  

З плином часу стан доріжок в парку погіршився, до того ж, парк не повністю задовольняє вимоги львів’ян, які проживають поруч і часто проводять своє дозвілля тут.  

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.