П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Топ-10 проектів, які планують втілити у Львові

1 листопада у Львові розпочався етап голосування за проекти, подані львів’янами на Громадський бюджет. До 15 листопада кожен львів’янин має змогу віддати два своїх голоси за великий та малий проекти, які на його думку, слід втілити у життя.

Інформаційний сайт “lviv-future” подає топ-10 проектів, які на нашу думку, будуть найбільш потрібними, цікавими та вдалими для Львова і його мешканців. Про них інформує “Платформа реалізації ідей для покращення твого міста”.

1. Сучасна лабораторія для дитячої лікарні. Зараз міська дитяча лікарня (П. Орлика, 4) гостро потребує високотехнологічного обладнання – імунохімічного аналізатора і коагулометра. Нове обладнання дозволить отримати необхідні результати обстежень буквально за 15-30 хвилин автоматизованого циклу роботи і зможе виконувати близько 65 типів аналізів. Сучасна лабораторія зробить складні дослідження доступними для усіх дітей в лікарні і збільшить шанси маленьких пацієнтів на одужання.

2. Запуск міської мобільної служби домашніх візитів для сімей, які виховують дітей з групи ризику. Метою даного проекту є покращення процесу соціальної інтеграції дітей з інвалідністю та підвищення якості життя сімей, що виховують таких дітей, через розвиток у Львові системи раннього втручання та впровадження міської мобільної служби домашніх візитів для сімей, які виховують дітей з групи ризику.

3. Створення скверу на вул. О. Кульчицької, 18 (біля храму Всіх Святих Українського Народу та школи №18). Проект скверу на Кульчицької передбачає оновлення та облаштування благоустрою, який просто є необхідним для людей. Адже поруч – дві школЗа ініціативою місцевих мешканців тут має бути встановлено якісне покриття, освітлення, лавки та смітники на території. Загалом вартість робіт оцінюють майже у півмільйона гривень.

4.“Озеро на Панча” – альтернативне наповнення водойми та облагородження. “Озеро на Панча” – місце відпочинку різних вікових груп мешканців мікрогромади вул.Панча, вул.Чорновола. Станом на зараз озеро пересихає, чи не єдиним способом врятувати дане місце дозвілля – це розробити і втілити альтернативний спосіб наповнення водойми дощовою водою. Реалізація проекту дозволить зберегти озеро, частково його облагородити.

5. “Дай немовляті шанс на повноцінне життя! Суть проекту – створення сучасної палати інтенсивної терапії для новонароджених дітей у пологовому відділенні НКП “3-ої міської лікарні” на вул. Я. Раппопорта, 8. Це покращить якість надання перинатальної медичної допомоги новонародженим шляхом доукомплектування палати інтенсивної терапії сучасним медичним обладнанням.

6. Встановлення підземних контейнерів на Левандівці. Встановлення двох підземних контейнерів місткістю 5 куб.м. кожен, на місці існуючого майданчику. Підземні контейнери унеможливлять доступ до сміття, зникне сморід, покращиться екологія і життя людей.

7. Зона відпочинку і дозвілля для школярів у львівському ліцеї №15 (вул. Патона, 7). Автори проекту тут пропонують облаштувати яскраву та комфортну для школярів територію, яка підійде як для навчання на свіжому повітрі, так і для ігор, активного відпочинку та розвитку інтелектуальних здібностей дітей.

8. Кафе-Їдальня “VYDELKA” в Оріяні. Автори мають на меті створити їдальню мрії, де буде сучасна лінія роздачі їжі; сучасна побутова техніка; сучасні зони харчування; сучасний інтер’єр, WI FI; підзарядка гаждетів. Цей проект для усіх – дітей, батьків, вчителів, гостей ліцею та міста.

9. Фонтан на Сихові. Проект пропонує зробити між будівлями вул. Довженка, 4, і 6 та просп. Ч. Калини, 63а фонтан. На сьогодні ця територія необлаштована, на ній розміщені аварійні будівельні елементи, ростуть хащі.

10. Media Center for Education School 98. Проект передбачає створення у школі двох медіа-лабораторій, у яких діти матимуть можливість змайструвати моделі (за допомогою інструментів, 3D принтера), необхідні для ілюстрування навчального матеріалу з фізики, хімії, математики. За допомогою цього діти зможуть знімати різні відео, монтувати відеоролики, озвучувати їх, пробувати себе в ролі режисера, актора, мультиплікатора, журналіста. Головна мета – зробити навчання цікавим!

Якщо вищезазначені проекти наберуть необхідної кількості голосів львів’ян, то на них з бюджету міста буде виділено кошти, а, отже, – незабаром ці задуми втілять у життя! Кожен може проголосувати тут. Не втрачайте можливості зробити наше місто кращим!

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.