Четвер, 25 Квітня, 2024

Всі львівські учні продовжать навчання в уніфіковано-дистанційному режимі: подробиці

Епопея з коронавірусом триває, захворювання продовжує збільшувати масштаби і щоденно фіксують нові випадки зараження у світі та Україні зокрема, пише Львів Майбутнього. Та навіть попри поширення хвороби та впровадження карантинного режиму в українських містах життя триває і окремі сфери діяльності будуть і надалі функціонувати, однак в дещо іншому режимі.  

Перш за все, найбільше турбує освітня сфера. Львівські шкільні та дошкільні заклади, а разом з тим і заклади отримання вищої освіти, пішли на карантин і вже кілька днів школярі та студенти сидять у своїх оселях та не виходять за межі домівки.  

Цими днями керівниця міського штабу із прийняття оперативних рішень в умовах загрози епідемії коронавірусної інфекції у Львові Галина Слічна розповіла про всі заходи, які здійснені станом на сьогодні для реорганізації освітнього процесу під час карантинного режиму.  

Як працюють освітні заклади міста сьогодні? 

львівські школи

Так, у прес-службі міської ради про те, що всі освітні заклади міста припинили свою роботу ще п’ять днів тому, 12 березня. За 12 та 13 березня у Львові тривав перехідний період – в цей час львів’яни мали змогу врегулювати робочі питання, тому в цей час не було організовано освітній процес.  

Відучора, 16 березня, всі працівники міських освітніх закладів пішли також на карантин за винятком чергувального графіку – 1-2 осіб чергують в закладах щодня. Кількість тих, хто виходить на чергування, залежить від самого освітнього закладу. 

Навчання буде відбуватися з використанням електронних технологій 

Чиновниця розповідає, що навчальний процес в місті скасовувати повністю не будуть, а натомість запровадять навчання з використанням електронних технологій.  

Від 16 березня у Львові почали запроваджувати освітній процес на електронній платформі Google Plus. Таку платформу обрано не випадково – чиновниця зазначає, що система дозволяє уніфікувати підхід до освітнього процесу у всіх львівських школах на час проведення карантину.  

Зараз триває процес наповнення цієї платформи всім необхідним навчальним матеріалом. Над цим посилено працює навчально-методичний центр освіти Львова і міське управління освіти спільно з МЦІТ та управлінням інформаційних технологій. Тож у Львові стартує уніфіковано-дистанційний режим навчання для всіх міських школярів.  

Платформа Google Plus для навчання: довідка 

2

Google Plus – це соціальна мережа від Google, яка сьогодні доступна на сорока мовах, в тому числі, й українською. Це друга за популярністю соціальна мережа у світі. Система дає змогу ділитися всіма необхідними речами з конкретною аудиторією в новому форматі.  

Домашня сторінка на платформі дає змогу повноцінно продовжити спілкування з людьми, вона об’єднує весь вміст матеріалів, які отримані від учасників певного кола спілкування. Тут відображаються публікації з текстом, зображеннями, відео, посиланнями й інформацією про місцезнаходження. 

Практика навчання за допомогою цієї соціальної мережі вже давно відома в різних країнах, а в рамках оголошення карантинного режиму це один із найкращих способів для виходу з ситуації з навчанням.  

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.