Четвер, 2 Травня, 2024

Найбільшу в Західній Україні фасадну сонячну електростанцію встановили саме у Львові

Сьогодні встановлювати власні сонячні електростанції (СЕС) є своєрідним трендом. Однак, це не лише “модно”, але й досить вигідно. На Львівщині приватні електростанції облаштували вже близько 600 господарів. Ці СЕС не перевищують потужність у 30 кВт. Встановлюють сонячні електростанції і виробництва та приватні компанії. Одним з останніх та найяскравіших прикладів СЕС у Львові є та, що на фасаді центрального офісу “Галнафтогаз“.

Як повідомляє інформаційний портал “lviv-future“, головний офіс компанії “Галнафтогаз” знаходиться на вулиці Героїв УПА, 72. Будинок має 7 поверхів і їх усіх покрили фасадними сонячними панелями. Але окрім фасадних стін, весь дах компанії теж облаштований такими панелями. Їх кількість – 1000. Відтак, загальна площа покриття становить 1620 кв. м, а потужність станції сягає до 200 тисяч кВт/год. на рік. За словами директора компанії, цієї потужності достатньо, щоб впровдовж місяця повністю покрити потреби в електроенергії 10 стоквартирних будинків. Таку інформацію на своїй сторінці у соціальній мережі ФБ оприлюднив Віталій Антонов – директор компанії “Галнафтогаз”. 

Відомо, що ця сонячна електростанція є однією з найбільших фасадних електростанцій в країні та найбільшою в Західній Україні. Крім того, пан Антонов повідомив, що філії їх компанії у Києві та Чернівцях також облаштовані власними даховими сонячними електростанціями. Наостанок директор “Галнафтогаз” зазначив, що їх компанія повсякчас працює у напрямку чистоти. Це стосується і їх пального, що на заправках ОККО, і кави, яку там пропонують, і встановлення зарядних пристроїв для електрокарів, що теж має розвивати чистоту навколишнього середовища. У найближчому часі компанія встановить ще 350 електрочарджерів. А зараз вони активно працюють над чистотою природньої енергії, яку, власне, і виробляють їх СЕС. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.