П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Що приніс львів’янам квітень?

На мешканців Львова у квітні очікує низка змін. lviv-future.com.ua дізнавались, що ж приніс львів’янам другий місяць весни.

1. З 1 квітня відновили експрес-маршрут, що сполучав аеропорт і головний вокзал. Їздить він з інтервалом у одну годину та коштує 20 гривень. Перший рейс від аеропорту стартує о 10.30, а останній – о 20.30.

 На маршруті курсує один автобус марки «Ataman», який має всі необхідні пристосування для людей з інвалідністю. Експрес вже раніше їздив, однак його відмінили в листопаді 2008 року через зниження пасажиропотоку, а 22 березня 2019 року на засіданні виконавчого комітету ухвалили рішення про відновлення маршруту.

2. Внаслідок реконструкції площі Двірцевої у Львові, місце відправлення усіх маршрутів, що відправлялись звідти, перенесли. Квитки можна придбати у касах, облаштованих поруч із парковкою на площі Двірцевій або у касах Приміського вокзалу. Крім того, кілька пасажирських поїздів здійснюють тепер зупинку на станції «Підзамче», а ще від 1 березня заборонений в’їзд приватного транспорту на територію головного вокзалу.

3. На транспорт Львова наносять нове брендування. Дизайн обрали на конкурсі в жовтні 2018 року. На маршрут вже виїхав оновлений трамвай «Електрон», а тепер ще й тролейбус. «Львівелектротранс» очікує затвердження виконавчим комітетом Львівської міськради логотипу, щоб нанести орендування на решту електричного транспорту.

4. До Львова їде американський кінофестиваль «Незалежність». Проводиться він уже дев’ятий раз. Захід триватиме з 4 по 7 квітня у кінотеатрі «Коперник». Транслюватимуться фільми мовою оригіналу з українськими субтитрами. Вхід безкоштовний.

5. У зв’язку з потеплінням готують до запуску міські фонтани. Зокрема, фонтан на головній площі міста перед Оперним театром та оновлений фонтан на площі Митній.

6. В честь 29 річниці з дня підняття прапора України над Ратушею, 3 квітня проведуть урочисті заходи. Зокрема, учні львівських шкіл разом із депутатами попередніх скликань, як і 29 років тому, підіймуть синьо-жовтий стяг над міською радою.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.