П’ятниця, 19 Квітня, 2024

У Бориславі діти підготували проект відновлення аварійного мосту

Кожна людина чекає завжди змін на краще. Аби її місто було найкращим: освітлення якісне, проблеми з прибиранням сміття були вирішені, озеленення розвивалося, культурна та архітектурна спадщина була збереженою, пише Львів Майбутнього

У Бориславі активісти діти та молодь мікрорайону Тустановичі написали для громадського бюджету проєкту щодо відновлення пішохідного моста і встановлення дитячого майданчика біля 5-ї школи.
А щоб їх почули та побачили – влаштували флешмоб. Його учасниками стали, ті, хто найбільше потребує втілення проєкту в життя!

«Зробіть нам новий міст. Щоб він був не слизьким та ширшим.Тут проходить багато людей, щоби люди могли поміститися між собою. Щоб у нас був гарний міст. Та щоб діти коли йдуть до школи не впали з нього», – говорять місцеві дітки.

Міст роз’їдає іржа, металеві конструкції розвалюються і світяться дірками. У темну пору взагалі небезпечно ходити, адже освітлення немає. А переправою щодня бігають десятки дітей.

У своїх малюнках діти показали міст своєї мрії:

«Я хочу саме такий міст. Бо він дуже вузький. Коли є зима. Люди переходять по ньому. І з нього легко впасти. А ще коли осінню на нього падає листя. Стає дуже слизько. І можна легко впасти з нього». 

Пішохідний перехід був збудований давно, ще за радянських часів. Школа самотужки латає міст. Але настав час на повну реконструкцію. Аварійність перейшла крайню червону межу експлуатації. 

Говорить Ігор Шишко (директор п’ятої міської школи):

«Наша школа найстаріша школа міста. Головний корпус школи побудований у 1928 році. Корпус номер три побудований у 1830 році. Місток який знаходиться між корпусами побудований в радянські часи. Ми його школою декілька разів ремонтували. Дуже хочемо щоб проект реконструкції мосту та побудови дитячого майданчика біля третього корпусу втілився у життя. Він також потрібний та актуальний. Кількість дітей у школі зростає. За десять років збільшилася на сто двадцять дітей. Тому просимо підтримки громадськості».

Руслана Котик (шкільний президент учнівського парламенту):

«В нічний час іти мостом дуже небезпечно. Тому що він погано освітлений. І ми би дуже хотіли щоб його зробили більш зручним та комфортним. Та освітленим щоб було зручно пересуватися».

Мешканці Тустанович уже показали свою згуртованість, готовність власноруч змінювати місто на краще. Втілили в життя чимало ідей. І зупинятись не збираються! Головне, кажуть, брати все у свої руки, не чекати, не сидіти, не жалітися, а просто не боятися сміливо все міняти. Бо ж важливо не просто мріяти, а діяти!

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.