Субота, 27 Квітня, 2024

У Трускавці з'являться сади на даху

Трускавець всім відомий як зелене місто з унікальною екологією. Попри цілющі мінеральні води, тут чисте свіже повітря, яке так приваблює сюди відпочиваючих. Далі розповість “lviv-future”.

Останнім часом цим містом почали цікавитись не тільки  як оздоровчою базою, а й розвивати деякі інші сфери: будувати сучасне житло європейського рівня, готелі, найбільший у Східній Європі аквапарк. При цьому, інвесторами виступають не тільки українці – великий відсоток займають іноземці, адже бачать перспективу розвитку міста.

Цьогоріч Трускавець всіх здивував своїм комплексом “Кленовий Парк” від однієї з будівельних компаній, які висадили зелений сад на даху будинку.

Облаштування багатоповерхівок зеленими зонами стало звичним явищем у Західній Європі, а от для українського будівництва це малозрозуміло та малодоступно.

Проте засновник будівельної компанії Віктор Рудницький каже, що вони роблять все, аби українці жили дійсно в європейських умовах і відчували себе європейцями. При цьому, він зазначає, що такі будинки із зеленими насадженнями будуть доступні не тільки в елітних апартаментах, але і для рівня стандарт.

“Для нас стало знаковим те, що ми змогли реалізувати цю технологію в “Кленовому Парку” в Трускавці, і що люди зможуть відчувати справді європейський рівень життя та насолоджуватися такими інженерними рішеннями”, – говорить Віктор Рудницький

Облаштуванням садів на будинках за унікальною технологією Nophadrain займається голландська компанія MartTech. Керівник цієї компанії Март Стейтнер каже, що зараз вони реалізовують три інтенсивні сади на дахах їхніх житлових комплексів. Каже, вони дуже щасливі,що почалась реалізація їхнього проєкту, і все, що було на папері тепер стає реальністю.

Для дерев використовують спеціальні посадочні контейнери, налаштовують систему поливу. “Кленовий Парк” – перший ЖК у Трускавці з садом на даху.

Засновник будівельної компанії каже, що для них головне – якість, тому абсолютно все проходить подвійних контроль, починаючи будівельними і закінчуючи оздоблювальними роботами. Тому що все стає важливим тоді, коли в будинок заселяються люди.

Проєктування ЖК “Кленовий Парк” довірили львівському архітектору Володимиру Следзю та його архітектурній фірмі. Каже, щодо “зелених” рішень – у них їх дуже багато.

Висадку кленового парку почали відразу після завершення першої черги будівництва. Парк матиме площу більше 16 000 метрів квадратних. Допомагали саджати дерева і майбутні жителі цього дому. Тепер кожна сім’я має власноруч посаджене дерево біля свого будинку. А от щодо садів на даху – їх матимуть тільки власники найвищих поверхів.

Будинок із зеленими насадженнями на даху стане окрасою Трускавця вже цього року.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.